Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP KONFEDERACIJA

Italiji treće mjesto nakon što je Buffon obranio tri penala

Gianluigi Buffon
Reuters/Pixsell
30.06.2013.
u 20:57

Italija je na Kupu konfederacija osvojila treće mjesto. Pobjednika su odlučivali penali, a briljirao je Buffon.

Reprezentacija Italije osvojila je treće mjesto na Kupu konfederacija. U susretu u Salvadoru svladala je Urugvaj s 5:4 ukupno nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nakon 2:2 u 120 minuta igre nije bilo pobjednika pa su odlučivali kazneni udarci.

Prvi je tukao Forlan, no Buffon mu je skinuo udarac. Nakon toga su uspješni bili Aquilani, Cavani, Shaarawy i Suarez. Nadu Urugvajcima vratio je De Sciglio kojem je Muslera obranio udarac.

Zatim ni Caceres nije uspio realizirati jedanaesterac, a na drugoj je strani Giaccherini bio siguran. Gargano je imao priliku ostaviti Urugvaj u igri, ali je Buffon obranio treći penal danas i Italija je osvojila treće mjesto.

Cavani zabio dva gola

Italija je bolje otvorila utakmicu i povela u 24. minuti preko Astorija. No, Cavani je u 58. minuti izjednačio da bi Diamanti 15 minuta kasnije odlično izvedenim slobodnjakom vratio prednost Italiji. Produžetke Urugvaju je osigurao Cavani, također pogotkom iz slobodnog udarca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije