Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanski mediji realno o pobjedi Sampdorije nad Hajdukom

Italija: Sampa preživjela pakao

17.08.2007.
u 19:16

Zaslužena pobjeda i korak bliže "pravoj" Europi. To je sukus izvještaja talijanskih medija nakon s(p)retne pobjede Sampdorije nad Hajdukom.

Gazzetta dello Sport ističe da je Sampdoria uspjela ukrotiti žestoki Hajduk i njegove navijače, koji su bili u posvemašnjem deliriju. U Gazzetti ističu problem neefikasnosti Sampdorijina napada, jer je u tri europske utakmice (Černomorec, Hajduk) pobijedila s minimalnih 1:0. Pohvalili su i suca, koji, prema njihovu viđenju, "nije upao u zamku i dopustio Hajduku grubu igru".

I ostali mediji (Tuttosport, Corriere dello sport), naglašavaju "pametnu, odgovornu i discipliniranu igru Sampdorije. Uspjela je Mazzarrijeva momčad neutralizirati i Hajduk i žestoku i gromoglasnu Torcidu, koja je napravila fantastičan dekor na prepunom Poljudu". Pohvale idu i Walteru Mazzarriju, treneru Sampdorije, zbog pametnog izbora igrača i taktike.

Nisu Talijani propustili ukazati i na pomoć božice Fortune, koja je "u početnim minutama utakmice bila na strani Sampdorije, jer je Hajduk u vrlo kratkom razdoblju dva puta pogodio gredu i jednom vratnicu." Kao "čuvar mira" momčadi iz Genove potenciran je vratar Castellazzi, čije su "obrane i ravnanje posljednjom linijom generirale mirnoću i stabilnost cijele momčadi."

Uglavnom, Talijani su svjesni da Sampdoria nije igrala nezaboravno, uz neizbježan dodatak da je s tih 1:0 ipak jednom nogom u idućem kolu. Zapravo, najbliže je istini zaključak da je Sampdoria uz pomoć sreće na kraju ipak zasluženo preživjela pakao Poljuda. Pritom se "pakao" upotrebljava u krajnje pozitivnom kontekstu, bez ikakvih negativnih tonova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije