Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

U fenomenalnoj utakmici Italija je pobijedila Englesku 2:1

Engleska - Italija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
15.06.2014.
u 02:01

Ove dvije reprezentacije posljednji put su se na velikom natjecanju sastale na EP-u 2012. godine, a Italija je prošla nakon jedanaesteraca

U drugoj utakmici skupine D Italija je pobijedila Englesku 2:1. Golove su zabili Marchisio i Balotelli, dok je za Engleze strijelac bio Sturridge.

Početak susreta prošao je u blagoj dominaciji Engleske. Već u četvrtoj minuti Sterling je iz daljine uputio opasan udarac, činilo se da je lopta završila u golu, ali pogodila je vanjski dio mreže. Minutu kasnije pokušaj je i Henderson, ali je Sirigu, koji je na gol Italije stao jer se na posljednjem treningu ozlijedio Buffon, obranio i odbio u korner.

Nakon toga utakmica je ušla u mirne vode, do 30. minute bila je i pomalo dosadna, bez pravih prilika, a onda je uslijedila fantastična završnica prvog dijela. U 35. minuti Italija je nakon kornera odigrala uigranu akciju, Pirlo je propustio loptu kroz noge, ona je došla do Marchisija koji lijepim prizemnim udarcem dovodi Italiju u vodstvo.

No, nisu se "azzurri" dugo veselili, samo dvije minute kasnije Engleska je izjednačila. Rooney je dobio dobru loptu na lijevom boku, ubacio za Sturridgea koji iz blizine zakucava loptu u gol. Tada se dogodila i nesvakidašnja situacija na klupi Engleske, njihov fizioterapeut je u slavlju ozlijedio gležanj te je na nosilima iznesen s terena.

Foto: Reuters/Pixsell

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Italija je mogla do vodstva, prvo je Balotelli lijepo prebacio Harta, lopta je išla prema golu, ali je Jagielka izbacio. U nastavku akcije je Candreva dobro pucao, ali je pogodio vratnicu. Tako se na odmor otišlo s rezultatom 1:1, a drugi dio nastavio se u istom ritmu. Već u 49. minuti brzonogi Sturridge sjajno je iz igre izbacio De Rossija, a onda i opasno opalio po golu, ali Sirigu je obranio taj neugodni udarac. Minutu kasnije Italija je povela. Candreva je prošao po desnoj strani, ubacio za Balotellija koji glavom pogađa za 2:1.

Nakon toga Englezi su još opasnije prijetili, pokušavali su Rooney, Sturridge i Sterling, a najbolju priliku imali su u 62. minuti. Rooney je primio loptu u kaznenom prostoru, opasno pucao, ali je lopta otišla nekoliko centimetara od vratnice. Sirigu je ostao ukopan, ne bi mogao ništa da je lopta išla u gol. Do kraja utakmice pokušavali su i Barkley i Johnson, Baines i Gerrard iz slobodnih udaraca, ali rezultat se nije mijenjao. Sirigu je dokazao da može dostojno zamijeniti Buffona.

Štoviše, u sudačkoj nadoknadi Pirlo je fantastično pucao iz slobodnog udarca, ali je pogodio gredu. Tako nakon prvog kola u 'skupini smrti' vodi Kostarika s tri boda, druga je Italija s istim brojem bodova, Urugvaj i Engleska su bez bodova.

>>Kostarika priredila najveće iznenađenje savladavši Urugvaj

Komentara 11

SE
sestrićna
02:14 15.06.2014.

bravo talijani..samo neka englezići duvaju :)

DU
Deleted user
08:29 15.06.2014.

Pema tekstu Engleska je povela 2:1 golom Balotellija????? Da li netko kontrolira tekst prije tiskanja ili se piše toliko da se piše i da rulja ima kaj čitati?

ZA
zagreb1111111111
13:12 15.06.2014.

Kako je to bila fina utakmica, ono s Brazilcima je bilo divljaštvo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije