Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Istra nakon preokreta svladala Cibaliju i prošla u četvrtfinale

Cibalia - Istra
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/17
07.11.2017.
u 16:30

Bila je to odlična utakmica prepuna obrata, golova i prilika na obje strane. Cibalija je bila bolja veći dio utakmice, vodila je 1:0 i 2:1, ali su gosti ipak slavili.

Nakon Dinama, Hajduka, Osijeka, Intera, Lokomotive i Rudeša plasman u četvrtfinale hrvatskog Kupa izborila je i Istra 1961.

U susretu osmine finala Istra 1961 je u Vinkovcima pobijedila Cibaliju 3:2 nakon što je gubila 0:1 i 1:2. 

Bila je to odlična utakmica prepuna obrata, golova i prilika na obje strane. Cibalija je bila bolja veći dio utakmice, vodila je 1:0 i 2:1, ali su gosti ipak slavili. Cibalia i Istra 1961 su u Vinkovcima snage odmjerili i u ligaškom dvoboju u subotu. I tada su uspješniji bili Puljani rezultatom 4:1.

Cibalia - Istra
1/16

Domaćin je poveo u 40. minuti golom Marka Pervana iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Nikola Prelčec igravši rukom u kaznenom prostoru, a Pervan je bio siguran. Međutim, samo tri minute kasnije gosti su izjednačili lijepim golom Dine Halilovića s ruba kaznenog prostora. Dino je mlađi brat povremenog hrvatskog reprezentativca Alena, a i sam je član hrvatske reprezentacije do 19 godina. 

Pervan je u 57. minuti ponovo doveo Cibaliju u vodstvo, a Vinkovčani su u 73. minuti možda mogli i razriješiti pitanje pobjednika, no Ivan Miličević je pogodio vratnicu.

Kazna za promašaj je stigla u 84. minuti kada je Risto Mitrevski izjednačio iz jedanaesterca kojeg je skrivio Marijan Oršolić i to svega nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. Oršolić je neopreznim startom oborio Lorena Maružina. U 88. minuti uslijedio je novi šok za domaće navijače. Istra je nakon odlične akcije povela 3:2, a pogodak je postigao Marin Grujević na odličnu asistenciju Maružina.

U posljednjem susretu osmine finala 14. studenog se sastaju Gorica i Rijeka.

REZULTATI OSMINE FINALA:

24. listopada:
Rudeš - Slaven Belupo 2:0

25. listopada:
Šibenik - Hajduk      0:1
Zagreb - Lokomotiva   0:1
Inter - Sesvete       2:1
Zadar - Osijek        0:4

31. listopada:
Novigrad - Dinamo     2:3 11m (0:0)

7. studenog:
Cibalia - Istra 1961  2:3

14. studenog:
HNK Gorica - Rijeka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije