Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Štimac o tajnom partnerstvu s Bokšićem u "Sport tipu"

Isplatio mu je ulaganje, a nije trebao

14.10.2005.
u 19:23

SPLIT - Stečaj "Sport tipa" još nije pokrenut, no to je stvar dana, kazao je Damir Štimac, brat Igora Štimca, sutkinji Dijani Selak u parnici koju je protiv Štimaca poveo ulagač i tajni ortak Alen Bokšić. Usmenom dogovoru između Igora Štimca i Bokšića, Damir nije nazočio, no sve o tome rekao mu je brat.

- O poslovanju društva Bokšić je bio pravodobno obaviješten. Ugovor nije tražio, a da ga je tražio, dobio bi ga. Ovaj postupak je apsurdan, Igora terete za malverzacije i prevaru, a Bokšiću je isplatio ulagački dio od 500 tisuća eura, i to suprotno mojoj sugestiji. Naime, treba znati da je Bokšić ušao s kapitalom u doba poslovne ekspanzije, a povukao se kad je "Sport tip" dospio u nezavidan položaj. Normalno je da ni vrijednost njegova udjela nikako nije mogla biti ista. Svi bi bili ulagači dok teku med i mlijeko, a kad počnu teškoće odjednom više nitko nije ulagač. Ja bih isto volio naći neko takvo društvo - kazao je Damir Štimac, pojasnivši da je Bokšić imao uvid u knjige, ali nikada nije imao primjedaba. Osobno je, tvrdi, s Bokšićem bio u korektnom i prijateljskom odnosu, čak mu je i privatno pomogao nekoliko puta, no odnosi su zahladili kada mu je početkom 2004. godine oklevetao brata.

Sutkinja Selak saslušat će Aljošu Asanovića početkom veljače, moguće je da se pripoji i njegova tužba, a od posljednje direktorice "Sport tipa" Ane Suman bit će zatražena dokumentacija o poslovanju kako bi se izradilo financijsko-knjigovodstveno vještačenje. Zbog teškog zdravstvenog stanja, u Zagrebu će, pak, biti saslušan bivši predsjednik uprave Ivan Brkić. Bokšić na ročište nije došao, ali je zato s Asanovićem i Bilićem potegao do tužilaštva da se raspita kako stoje prijave koje su protiv Štimca podnijeli za ulaganje u Hajduk te "Sport tip". Nisu, naime, više ni sami sigurni jesu li ili nisu potpisali ugovore.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije