Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon, 3. kolo

Ispala i Lučić, zadnja Hrvatica u ženskom dijelu turnira u Londonu

'Croatia\'s Mirjana Lucic returns the ball to Russia\'s Maria Sharapova during their Women\'s first round match in the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, on May 24, 2011, in
'THOMAS COEX'
30.06.2012.
u 17:37

Od naše je tenisačice bolja bila Talijanka Roberta Vinci koja je pobijedila sa 7:6(4), 7:6(3).

Pobjednički niz Mirjane Lučić (129. igračica svijeta) na ovogodišnjem Wimbledonu završio je u trećem kolu glavnog turnira. Poražena je od Talijanke Roberte Vinci (23. na WTA ljestvici) sa 6:7 (4), 6:7 (3) za sat i 44 minut igre i tako ostala bez osmine finala. A gledala ju je i slavna Steffi Graf, koja je Mikicu zaustavila u polufinalu istog turnira 1999. i nakon toga je proglasila svojom nasljednicom.

Zanimljivo, oba su seta trajala jednako dugo, po 52 minute, a u njima je naša tenisačica čak dominirala kad je riječ o prvom servisu (56 posto, a Talijanka 55) te osvojenim poenima na prvi servis (78-67 posto). Ali Lučićevu su skupo stajali poeni na drugom servisu, kojih je osvojila svega 48 posto, a njena suparnica 68, više nego na svoj prvi servis!

Također, Mirjana je imala šest prilika za oduzimanje servisa, a iskoristila je samo jednu (Vinci jednu od tri), no ono što je zaista presudilo, bile su neprisiljene pogreške. Naša ih je tenisačica napravila 31, a Talijanka samo 10.

Bio je ovo drugi susret te dvije tenisačice, prvi je dobila Lučićeva, prošle godine na travi Birminghama.

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo ušli su u osminu finala na turniru parova. U drugom kolu su glatko, sa 6:3, 7:6 (4), 6:3, pobijedili Nijemce Emmricha i Kohlmanna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije