Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Islandski izbornik: Cijela nacija je ponosna na naš uspjeh

Lars Lagerbäck
Goran Stanzl/PIXSELL
08.09.2015.
u 21:21

Island je postao zemlja s najmanje stanovnika u povijesti koja je osigurala nastup na EP-u - 323 tisuće. Dosad je to bila Slovenija

U iznimno zanimljivoj utakmici Njemačka je preksinoć slavila na gostovanju u Škotskoj (3:2). Dvaput su se Škoti vraćali, no na kraju ih je slomio Ilkay Guendogan u 54. minuti. Prethodno je Thomas Müller zabio dvaput (34. i 54.). Mats Hummels je u 28. zabio autogol, a Škotima je nadu u 43. vratio James McArthur. Zanimljivo je da su Portugalci slomili Albaniju tek u 90. minuti pogotkom Miguela Velosa. Vrijedi izdvojiti i uvjerljivu 8:1 pobjedu Poljaka nad Gibraltarom. Grosicki i Lewandowski zabili su po dva gola.

Island, zemlja s nešto više od 323 tisuće stanovnika, preoteo je Sloveniji titulu države s najmanje stanovnika koja sudjeluje na Europskom prvenstvu. Otočani su se u velikom stilu plasirali na EP u Francusku ostavivši iza sebe nogometne sile Nizozemsku i Tursku, od kojih će jedna otpasti s kontinentalne smotre.

Islanđane više samostalno ne vodi iskusni Šveđanin Lars Lagerbäck. Uz njega je i islandski stručnjak Heimir Hallgrimsson.

Ponosim se islandskom reprezentacijom, a osjećam da je ponosna i cijela nacija. Ne bih rekao da sam heroj. Heroji su ljudi poput Nelsona Mandele i Martina Luthera Kinga, a ja sam samo nogometni trener - kazao je 67-godišnji Lagerbäck.

>> Müllerova 'simultanka' na Otoku: Zabio dva i asistirao za novu pobjedu Njemačke

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije