Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA

Islanđani Slovencima preoteli rekord EP-a

Lars Lagerback
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.09.2015.
u 08:20

Dosad je sudionik EP s najmanje stanovnika bila Slovenija, 2000. godine. Island ima nešto više od 323.000 stanovnik.

Island, zemlja s nešto više od 323 tisuće stanovnika, preoteo je Sloveniji titulu države s najmanje stanovnika koja sudjeluje na Europskom prvenstvu.

Otočani su se u velikom stilu plasirali na EP u Francusku ostavivši iza sebe nogometne sile Nizozemsku i Tursku, od kojih će jedna otpasti s kontinentalne smotre.

– Radili smo izuzetno vrijedno kako bismo došli do toga. O plasmanu na EP nisam ni sanjao kada sam se počeo baviti nogometom – kazao je kapetan Islanđana Aaron Gunnarsson, 26-godišnji igrač engleskog drugoligaša Cardiff Cityja.

Islanđane više samostalno ne vodi iskusni Šveđanin Lars Lagerbäck (na fotografiji). Uz njega je i islandski stručnjak Heimir Hallgrimsson.

– Bio je veliki uspjeh plasirati se sa Švedskom na EP, ali ovo je nešto sasvim posebno. Ponosim se islandskom reprezentacijom, a osjećam da je ponosna i cijela nacija. Ne bih rekao da sam heroj. Heroji su ljudi poput Nelsona Mandele i Martina Luthera Kinga, a ja sam samo nogometni trener - kazao je 67-godišnji Lagerbäck.

Island i Turska bit će suparnici Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Obje te reprezentacije već smo izbacivali u dodatnim kvalifikacijama.

>>Kovač je na izlaznim vratima, prvi kandidat za klupu je - Ante Čačić!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije