Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POST FESTUM

Isinbajeva: Blanka je u Pekingu bila previše samouvjerena

22.11.2008.
u 16:58

- Bilo mi je jako žao što je Blanka Vlašić na OI u Pekingu ostala bez zlata, ali čini mi se da je bila previše samouvjerena - Izjavila je jedna od najboljih svjetskih atletičarki Jelena Isinbajeva.

Ruska je motkašica hrvatskim novinarima mišljenje o Blanki izrazila u Monte Carlu, gdje će u nedjelju biti dodijeljena priznanja Međunarodne atletske federacije (IAAF) najboljim pojedincima u 2008. godini.

Svjetska se rekorderka, pričajući o pekinškom porazu naše Blanke Vlašić, prisjetila i svoga slučaja iz 2003. godine.

- Tada sam, svega nekoliko tjedana uoči Svjetskog prvenstva, srušila svjetski rekord (4.82) i mislila sam da ću u Parizu biti nedodirljiva, ali na kraju sam završila tek na trećem mjestu. Čini mi se da je Blanka od svakog svog natjecanja počela raditi šou s onim plesanjem, a to joj je poremetilo koncentraciju, baš kao i stalne priče o svjetskom rekordu. Dobro je zabavljati publiku, ali prije svega treba biti miran i koncentriran u sebi - poručila je aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja koja je ove godine tri puta rušila svjetski rekord u skoku s motkom zaustavivši se na 5.05 metara.

Isinbajeva, koje je dosad dvaput osvajala nagradu za atletičarku godine (2004. i 2005.), najavila je kako do kraja karijere još 15 puta želi srušiti svjetski rekord.

- Želim da moji rekordi traju 100 godina, da ih nitko ne uspije srušiti, baš kao što se nitko ne uspijeva približiti ni Sergeju Bubki - samouvjereno je zaključila Ruskinja s adresom u Monte Carlu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije