Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U znak sjećanja

Irci protiv Italije igraju s crnim florom u znak sjećanja na masakr

\'Republic of Ireland\'s Robbie Keane celebrates after defeating Estonia during the second leg a Euro 2012 play-offs at the Aviva Stadium in Dublin on November 15, 2011. The Republic of Ireland reache
\'PETER MUHLY\'
17.05.2012.
u 18:35

Napad su izveli pripadnici Ulster Volunteer Forcea, rojalističke paravojne skupine u Sjevernoj Irskoj, po dojavi da u pubu sjede irski nacionalisti i katolici

U posljednjem susretu u skupini Europskog prvenstva, 18. lipnja, Irska će protiv Italije igrati s crnim florom na rukama. Na taj će način obilježiti tragediju koja se dogodila na isti dan 1994. godine.

Naime, Irska je te večeri također igrala protiv Italije na Svjetskom prvenstvu i pobijedila 1:0. Skupina njihovih navijača slavila je veliku pobjedu u Loughinislandu, mjestašcu 30-ak kilometara udaljenom od Belfasta. U tom trenutku dvojica naoružanih muškaraca ušla su u pub i počela pucati na njih. U napadu je poginulo šest osoba, a petero ih je ranjeno.

Napad su izveli pripadnici Ulster Volunteer Forcea, rojalističke paravojne skupine u Sjevernoj Irskoj, po dojavi da u pubu sjede irski nacionalisti i katolici. Spomenuti događaj pamti se pod imenom Masakr u Loughinislandu. Policijski pučki pravobranitelj 2010. godine izjavio je da je tadašnja sjevernoirska policija znala da se planira napad, ali ga nije željela spriječiti.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije