Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Irancu Ganjzadehu 2500 eura, drugoplasiranom Grineviču ljetovanje na Šolti

Karate Grand Prix Croatia
16.01.2016.
u 23:35

25. izdanje karataškog Grand Prix Croatia masovnije nego ikad.

Nakon jubilarnog 25. karataškog Grand Prix Croatia najviše se radovao Iranac Sajad Ganjzadeh, svjetski teškaški doprvak. Osim što je postao pobjednik otvorene kategorije, najatraktivnijeg dijela natjecanja ovog samoborskog turnira, Iranac je zaradio i 2500 eura. Dvije tisuće pripale su mu kao pobjedniku elitnog nadmetanja, a dodatnih 500 kao pojedincu koji je proglašen za najatraktivnijeg borca.

Među 41 borcem koji su nastupili u otvorenoj kategoriji nastupilo je 14 Hrvata, a najdalje su dogurali (do četvrtfinala) Neven Martić i Anđelko Kvesić. Do trećeg kola dospjeli su Marijan Logarušić, Alan Šurbek, Goran Lučin, Ante Mrvičić, Ivan Zoričić i Zvonimir Živković.

Najugodnije iznenađenje tunira bila su dvojica Bjelorusa, drugoplasirani Andrej Grinevič i trećeplasirani Anton Isakau. Grinevič se radovao što je osvojio 500 eura, a još više što je uz to zavrijedio i sedmodnevno ljetovanje na Šolti, u apartmanima Funda. Isakau je osvojio 500 eura, a pola od toga pripalo je četvrtoplasiranom Slovencu Sebastjanu Budihni. Sve to sitne su svote za današnji komercijalni sport, ali za amaterski sport poput karatea ovo su vrlo pristojne svote.

Kako unazad par godina ovaj turnir neprestano raste, ove je godine dosegnuo rekordne, rekli bismo, zadivljujuće brojke kao što su 1813 sudionika iz 206 klubova iz 23 zemlje. S obzirom na termin održavanja, turnir je idealna provjera za nadolazeće Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje će se održati u veljači na Cipru.

U tom kontekstu hrvatski izbornik za juniore i mlađe seniore, Esad Garibović, može biti jako zadovoljan jer njegovi su izabranici konkurenciji mlađih seniora osvojili dva zlata i srebro. Pobjednici svoje kategorije su bili Riječanin

Boran Berak (60 kg) i Zagrepčanin Mateo Šitum (75 kg), dok je drugo mjesto osvojio Varaždinac Enes Garibović (84 kg).

U nedjelju se natjecanja nastavljaju, a na rasporedu su kate za kadete, juniore i mlađe seniore te borbe pojedinačno za karataše i karatašise od 10 do 14 godina.

>>Filip Grgić prvi hrvatski tekvondaš na Olimpijskim igrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije