Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisak MOO-a

Iranci više neće smjeti izbjeći borbu s Izraelcima

Iranske navijačice
Foto: DPA/Pixsell
1/3
20.05.2020.
u 15:13

Još od 1979. i Islamske revolucije Iran ne priznaje Izrael pa su svih tih godina iranski sportaši odustajali od dvoboja s Izraelcima

Ako na međunarodnim natjecanjima nastupe protiv Izraelaca, iranski sportaši ubuduće neće biti izloženi progonu svojih pravosudnih vlasti.

Jer, takva odredba u njihovu zakonu više neće egzistirati, a do toga je došlo pod pritiskom Međunarodnog olimpijskog odbora koji je Iranu, nastavi li se s tom praksom, zaprijetio zabranom nastupanja na Olimpijskim igrama.

Još od 1979. i Islamske revolucije Iran ne priznaje Izrael pa su svih tih godina iranski sportaši odustajali od dvoboja s Izraelcima.

Tako je svjetski prvak Saeid Mollaei morao odustati od natjecanja samo da se ne bi borio protiv izraelskog džudaša na što je Međunarodni džudaški savez reagirao suspenzijom Irana. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LauraGT97
LauraGT97
23:17 20.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​L​​​o︅︆​v​e​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije