Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA ZAGREB-MILANO

Interov direktor: Nadamo se novim Bobanima i Šimićima

zagreb
Jurica Galoić/PIXSELL
10.05.2011.
u 16:21

Zanimljivo se društvo jučer okupilo u Veslačkoj ulici na potpisivanju ugovora o suradnji između Intera i Zagreba. Iz Italije su stigli Ernesto Paolillo, direktor Intera, i Roberto Samaden, voditelj tamošnje škole nogometa.

Trogodišnji ugovor potpisali su Vincenzo Cavaliere, direktor Zagreba, i Paolillo.

– Ne postoji financijski dio ugovora. Očekujemo da će se razviti naše metode treniranja, a potom i razmjena igrača. Ljudi u Zagrebu razumiju nogomet i nadamo se da ćemo naučiti kako se stvaraju igrači boljih tehničkih predispozicija. Nadamo se da ćemo u budućnosti stvarati nove Bobane i Šimiće – rekao je Paolillo.

Hoćete li dovesti Inter u Hrvatsku?

– Uskoro ćemo igrati prijateljsku utakmicu.

Je li ova sezona za Inter promašena?

– Bila je loša. Ostaje kup i moramo ga osvojiti. Pad se moglo očekivati nakon što smo u posljednjih pet godina osvojili sve.

Koliko novca Inter ulaže u omladinske pogone?

– Nogometna akademija godišnje potroši pet milijuna eura.

Što vaši skauti najprije primijete kada gledaju nekog igrača?

– Procjenjuje se je li igrač dovoljno dobar da igra u Interu.

Kako je moguće da se promaši u procjeni igrača poput Edina Džeke?

– Velikim klubovima nude se mnogi igrači. Svi su pogriješili. Prije mnogo godina i nama su ponudili Lionella Messija. Čovjek nam je ispričao bajke o njemu, a mi smo jednostavno zaboravili na njega i on je otišao u Barcelonu. Pogrešne se procjene događaju i uvijek će se i događati, a profitira onaj tko ih napravi manje – zaključio je Ernesto Paulillo.

U Veslačkoj su jučer bili i gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Dinama Mirko Barišić te Alessandro Pignatti Morano di Custoza, talijanski veleposlanik u Hrvatskoj.

– Bio bih sretniji da 500 klinaca trčkara pred nama jer ja sam uvijek za akciju. Ovaj travnjak trpi jer su prevelika sredstva uložena. Kamp mora biti uvijek u pogonu. Nadam se Zagrebu u gornjem dijelu ljestvice, presložit će se to uskoro – poručio je Bandić te je Ernesta Paolilla pozdravio s “Forza Inter”.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kamikaza747
17:39 10.05.2011.

Zagreb ima jednu od najboljih škola u europi i sad će to ovi iskoristiti, kasnije će te igraće prodavati za milijune a u zagreb će stavljati poluproizvode s kojima Zagreb neće puno napraviti

Avatar Idler 3
Idler 3
18:17 10.05.2011.

Kamikaza...ispravak, NK Zagreb je imao najbolju školu do prije par sezona, a onda su pali. Ipak uvjeti su im i dalje rijetko dobri i vjerujem presudni kod odabira partnera u ovom dijelu regije. Jedino nek nam još vrate staru bijelo-plavu boju i sve bu OK !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije