Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifa objavila:

Interkontinentalno doigravanje na istom stadionu u Kataru u lipnju

Trofej u Dohi odbrojava vrijeme do početka FIFA Svjetskog prvenstva 2022.
Igor Kralj/PIXSELL
04.05.2022.
u 16:00

Interkontinentalno doigravanje odlučit će koje će reprezentacije popuniti posljednja dva mjesta koja vode na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Posljednje interkontinentalno doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru održat će se 13. i 14. lipnja u Stadion Ahmad ben Ali u Dohi, objavila je u srijedu FIFA

Interkontinentalno doigravanje odlučit će koje će reprezentacije popuniti posljednja dva mjesta koja vode na Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Najprije će Australija igrati s reprezentacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dohi 7. lipnja, a pobjednik ovog susreta će se potom 13. lipnja sastati s Peruom i pobjednik te utakmice osigurat će plasman na SP. Također, pobjednik ove utakmice pridružit će se reprezentacijama u skupini D na SP-u u kojoj su branitelji naslova Francuzi te Danska i Tunis.

Potom će 14. lipnja Kostarika i Novi Zeland odigrati utakmicu za posljednje mjesto na SP-u. Pobjednik ovog susreta igrat će u skupini E na Svjetskom prvenstvu zajedno sa Španjolskom, Njemačkom i Japanom.

Svjetsko prvenstvo u Kataru održava se od 21. studenog do 18. prosinca.

Tijekom Svjetskog prvenstva stadion Ahmad ben Ali ugostit će šest utakmica po skupinama, kao i utakmicu osmine finala. 

Iznimno za SP, čiji je ždrijeb već obavljen, još se tri reprezentacije tek trebaju kvalificirati.

Polufinale europskog play-offa između Škotske i Ukrajine, odgođeno u ožujku zbog ruske ofenzive, pomaknuto je na 1. lipnja, a pobjednik će 5. lipnja igrati protiv Walesa za plasman u Katar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije