Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER ZAPREŠIĆ

Klub koji je kalio Modrića i Eduarda opet u Prvoj HNL!

23.05.2015., Zapresic - 2. HNL, 32. kolo, NK Inter Zapresic - Dugopolje. Slavlje Intera nakon pobjede koja donosi ulazak u Prvu ligu.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
25.05.2015.
u 11:37

Za prvu ligu treba nam šest pojačanja i budžet od sedam milijuna kuna, kaže Branko Laljak

U godini kada slavi 86 godina postojanja, Inter iz Zaprešića nakon dvije godine stanke ponovno će zaigrati u Prvoj HNL. Bod protiv Dugopolja (1:1) bio je dovoljan za slavlje Zaprešićana. Počelo je vatrometom na stadionu, uslijedila je zajednička večera, a potom izlazak igrača u jedan od brojnih zaprešićkih kafića.

– S obzirom na to da sam u klubu 42 godine, uz izuzetak pet godina koje sam proveo u Dinamu, uglavnom znam što me sada čeka. Traženje sponzora i pojačanja – rekao je Branko Laljak, direktor kluba.

Brojni velikani u Interu

Inter je od moguća 24 prvenstva u Prvoj HNL igrao 15 puta. Jasno, najvredniji je rezultat osvajanje prvog hrvatskog kupa 1992. godine kada su "žuti" digli pehar zahvaljujući pogotku Damira Kasumovića u finalu protiv HAŠK-Građanskog. Trener je tada bio Ilija Lončarević. Inter je najbolji plasman u ligi ostvario 2005. godine kada je osvojio drugo mjesto. Za naslov se do posljednjeg kola nadmetao s Hajdukom, a trener je bio Srećko Bogdan. Godinu dana poslije Inter je zaigrao i u Europi, ali je ispao u drugom pretkolukolu kupa UEFA od beogradske Crvene zvezde.

U Interu su kroz povijest igrali veliki igrači poput Cvjetkovića, Jurčića, Solde, Bogdanovića, Adžića, Eduarda, Modrića, Ćorluke, Krznara, Lovrena, a od stranaca trag su ostavili Makedonac Trajkovski, Šabić, Pecelj, Radeljić, Terkeš i Dodik iz BiH te Crnogorac Balić. Niz velikih trenera radio je u Zaprešiću – Srebrić, Lončarević, Čačić, Kuže, Bogdan, Bračun, Mužek... Ove sezone momčad je u Prvu HNL uveo Varaždinac Samir Toplak.

– Treneru, ali i stručnom stožeru ugovori istječu na kraju sezone. Voljeli bismo da trener ostane – istaknuo je Laljak.

Najveći pad momčad je doživjela najprije ispadanjem u Drugu ligu 1998. godine, a onda i u Treću HNL 2000. godine. Od 1998. do povratka u Prvu HNL trebalo je "keramičarima" šest godina.

– Na početku sezone zacrtali smo cilj – povratak u Prvu HNL. Isti cilj imali smo i prošle godine, ali nismo uspjeli. Zanimljivo je da smo lani čak imali i veći budžet nego ove godine i nismo uspjeli – istaknuo je Laljak.

Ove sezone budžet kluba bio je šest milijuna kuna. Za Prvu HNL trebat će nam milijun kuna više.

Nigerijci čekaju šansu

– Taj milijun ionako ćemo dobiti od prava TV prijenosa te od same lige. Problem je kako zadržati ovih šest milijuna – naglasio je Laljak.

Trebat će i pojačanja?

– Naravno. Procjena je da nam treba šest kvalitetnih pojačanja. Bit će nešto domaćih i nešto inozemnih dolazaka – objašnjava Laljak.

Dva Nigerijca već su tu – Ayive i Ogbobe. Potpisali su za drugoligaša, a prve utakmice odigrat će za prvoligaša.

– Tek su nedavno dobili radne dozvole. Računam na njih u Prvoj HNL, samo će se morati izboriti za mjesto u momčadi. I da se ne zavaravamo, mi ćemo se sljedeće godine u Prvoj HNL boriti za opstanak. Nadam da ćemo u tome i uspjeti – zaključio je Laljak.

>> Lončarević: Split danas nije kao Inker prije 23 godine, plavi su favoriti

Komentara 4

PH
Pravi-Hrvat
13:18 25.05.2015.

Inter je uvijek Inter, pa makar on bio iz Zaprešića :-)

XX
xxx008
13:07 25.05.2015.

Najbolje da se liga sastoji od klubova iz Zagreba i Splita jer sve ostalo u Hr je nevažno,tolika Slavonija regija sa najviše nogometnih klubova u Hr će evo izgleda sada ostati bez starog prvoligaša Osijeka,dok su neki igrali po seoskim ligama Osijek je bio standardni prvoligaš a sada ovakva blamaža,možete li još koji Zg klub ugurati u prvu ligu,zašto nebi i Sesvete ušle i Gorica i Lučko i ko sve ne pa dajte napravite Zg ligu,sramota gospodo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije