Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Messi rekorder

Iniesta: Siguran sam, Leo je s drugog planeta

ATTENTION EDITORS - REUTERS PICTURE HIGHLIGHT TRANSMITTED BY 2125 GMT ON NOVEMBER 22, 2014   BAR11R Barcelona's Lionel Messi celebrates his second goal with teammates during their Spanish first division soccer match against Sevilla at Nou Camp stadium in
Foto: Reuters/PIXSELL
24.11.2014.
u 07:00

Rakitić: Bacanje u zrak bilo je spontano, time smo mu zahvalili na svim golovima

Kada se neki nogometni rekord sruši nakon 59 godina, onda je jasno kakav je to majstor koji ga je srušio. Naravno, riječ je o čarobnom Argentincu Lionelu Messiju koji je u pobjedi Barcelone nad Sevillom (5:1) zabio tri gola stigavši na 253 gola u Primeri te je tako pretekao dosadašnjeg rekordera Telma Zarru, koji ima 251 gol.

Kada je legendarni napadač Athletic Bilbaa Zarra preminuo u 86. godini u veljači 2006., njegov rekord Primere činio se nedodirljivim.

A tek mu je 27 godina

U to vrijeme Lionel Messi igrao je tek drugu sezonu u Barceloni i zabio je samo sedam puta u prvenstvu. Ali osam godina poslije, nadmašio je briljantnog Baska i ispisao povijest Prve španjolske nogometne lige.

Najbolje je jučer Messijev podvig opisao njegov suigrač Andres Iniesta:

– Lionel je s drugog planeta, nakon toliko godina igranja s njim siguran sam u to – rekao je Messi, dok je Xavi iskreno dodao:

– Kada sam ga prvi put vidio shvatio sam da je poseban, ali teško sam mogao zamisliti da će postići ovo.

I zaista, Messijeve su brojke impresivne. Ovaj je mjesec postao najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena, a sada je isto uspio i u Primeri. A ne smijemo zaboraviti da je Argentincu tek 27 godina!

O Messiju je nakon utakmica sa svojim bivšim klubom Sevillom govorio i Ivan Rakitić.

– Lionel je vrlo opuštena osoba, voli zabijati pogotke i biti drukčiji. Rekorder je zbog svojih kvaliteta kao igrač i kao suigrač. Nevjerojatan je dečko.

Messija su suigrači nakon rušenja rekorda bacali u zrak, ali Rakitić tvrdi da nije bilo ništa dogovoreno unaprijed.

– To je bio način na koji smo mu htjeli izraziti što znači za momčad. Messi je bio iznenađen, nije znao što radimo.

Zarrina kći negira rekord

Nakon cijele parade i lovorika Leu Messiju kao najboljem strijelcu u povijesti španjolske lige javila se Carmen Zarra, kći Telme Zarre, i otkrila:

– Svaka čast Messiju, genijalac je, ali nije srušio rekord moga oca – rekla je Zarrina kći i objasnila:

– Kao prvo, točan broj golova koje je moj otac zabio nije utvrđen. Athletic piše 251, ali neki tvrde 253. A kao drugo, rekord će biti srušen kad netko postigne 251 gol u 277 utakmica. Messiju je za taj učinak trebalo 280 utakmica...

Dvojba očito postoji, ali neosporno je da su i Messi i Zarra genijalci...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije