Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale

Independiente osvojio naslov Copa Sudamericana

Independiente - pobjednik Copa Sudamericana
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
14.12.2017.
u 12:01

Utakmica je odigrana pred 64,000 gledatelja u tipično južnoameričkoj atmosferi uz mnoštvo pirotehnike, ali i tučnjave navijača

Nogometaši argentinskog Independientea pobjednici su Copa Sudamericana, južnoameričke verzije Europske lige.

Argentinci su u uzvratnom dvoboju finala preživjeli Marcanu odigravši 1-1 protiv Flamenga i tako obranili 2-1 pobjedu iz prve utakmice.

Počelo je loše po goste, nakon što je Lucas Paqueta u 30. minuti doveo Flamengo u vodstvo. Ipak, devet minuta kasnije 18-godišnji Ezequiel Barco je izjednačio iz jedanaesterca. Kolumbijski sudac Wilmar Roldan dosudio je kazneni udarac nakon pregleda video snimke. Video assistant referee (VAR) je pokazao kako je Gustavo Cuellar oborio Maximiliana Mezu u kaznenom prostoru.

U drugom poluvremenu viđeno je nekoliko prilika na obje strane. Flamengo je pokušao postići drugi pogodak kojim bi izborio produžetke, ali se Independiente uspješno obranio osvojivši drugi trofej u ovom natjecanju (2010, 2017).

- Presretan sam, na oproštaju od Independientea sam postigao pogodak i osvojio trofej - kazao je Barco koji seli u MLS u redove Atlanda Uniteda.

Utakmica je odigrana pred 64,000 gledatelja u tipično južnoameričkoj atmosferi uz mnoštvo pirotehnike, ali i tučnjave navijača. Srećom, policija je bila spremna pa nisu zabilježeni veći incidenti.

- Ovaj naslov je kao san. Do sada sam mogao samo maštati o njemu - kazao je trener argentinskog sastava Ariel Holan (57). Zanimljivo, Holan je trenerski put započeo u hokeju na travi, a 2003. se prebacio na nogomet.

- Ovakvog 'ludila' na tribinama nema na hokeju. Moramo riješiti probleme s navijačima i to ne samo u Brazilu ili Argentini već u cijeloj Latinskoj Americi. 

Brazilski sastav je nastupio bez najboljeg igrača Peruanca Paola Guerrera kojeg je FIFA suspendirala nakon pozitivnog dopinškog nalaza. Kapetan peruanske reprezentacije je suspendiran nakon što je poslije utakmice s Argentinom u listopadu u njegovom tijelu pronađen kokain.

Copa Sudamericana je nogometno natjecanje za klubove u Južnoj Americi. Natjecanje je nastalo 2002. godine kao zamjena za dotadašnje kupove - Copa Merconorte i Copa Mercosur. Između 2004. i 2008. godine u natjecanju su sudjelovali i klubovi iz Sjeverne i Srednje Amerike. Copa Sudamericana je poslije Copa Libertadores najvažnije nogometno klupsko natjecanje u Južnoj Americi.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije