Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fenomen Dodig

Impresivna postignuća “slavenske veze”

Ivan Dodig
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
20.08.2019.
u 15:04

U traženju partnera (Granollers, Verdasco, Ram, Roger-Vasselin...) Ivan je malo izgubio vremena i bodova, ali sad se čini da je napokon pronašao najbolju “drugu polovicu”

I ovogodišnji Cincinnati koji je počeo katastrofalno za hrvatski tenis, barem kad je pojedinačna konkurencija u pitanju, nije mogao proći bez Hrvata u završnici. Ako nam je pobjegao singl, trijumfirali smo u dublu. To jest turnir parova je u kombinaciji sa Slovakom Filipom Polašekom osvojio naš Ivan Dodig (34), jedan od najkompletnijih tenisača koje imamo ili smo imali. Ne zaboravimo da je Međugorac bio i 29. tenisač svijeta u pojedinačnoj konkurenciji (u listopadu 2013.), a najbolji plasman u parovima mu je četvrto mjesto (iz lipnja 2015.).

U traženju partnera (Granollers, Verdasco, Ram, Roger-Vasselin...) Ivan je malo izgubio vremena i bodova, ali sad se čini da je napokon pronašao najbolju “drugu polovicu”. Slovak Filip Polašek je i njegov vršnjak, dobro se razumiju čak i kad ne govore engleski i ta je suradnja zbilja obećavajuća. U tek četvrtom zajedničkom nastupu osvojili su turnir iz kategorije Masters 1000 i već su 12. kombinacija svijeta u poretku za završni Masters u Londonu. A zapravo su 11. jer M. Pavić i Marach više ne igraju zajedno.

A sam Dodig stigao je do 15. mjesta i njegov povratak u Top 10 ne bi smio biti upitan. Pohvale Ivanu i Filipu stigle su i s poražene strane:

– Već nekoliko mjeseci igraju na vrhunskoj razini. Polašeka dugo nije bilo i vratiti se na ovakav način uistinu je impresivno – istaknuo je Farah.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
prajdali100
16:58 20.08.2019.

Dodig je već godinama među najboljim igračima u paru.Ostvario je sjajne rezultate i vjerujem da će još nekoliko godina igrati na vrhunskoj razini.

ČE
četverac
00:04 22.08.2019.

Šteta je samo što on i Pavić ili on i Mektić ne igraju zajedno. Bili bi kandidati za medalju u Tokiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije