Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER JADRANA

'Imamo kvalitetan kadar, ali nedostaje iskustva'

Dragan Matutinović
Nino Strmotić/VLM
30.09.2009.
u 11:10

Iako su nastup na jakom turniru u Sarajevu, koji je osvojio Primorac iz Kotora, zaključili s tri poraza, trener Dragan Matutinović zadovoljan je igrom koju je pružio njegov Jadran.

Protivnici Jadranaša, istoimeni klub iz Herceg Novog, Jug i Kotor, objektivno su znatno jače ekipe, no nisu imale sasvim lagan posao s mladim Splićanima.

Pogodili s pojačanjima
– Mi smo držali priključak u tim susretima do treće četvrtine, no zbog manjeg broja igrača i smanjene mogućnosti rotacije padali smo u završnicama. No unatoč tomu, zadovoljan sam svojim momcima – kaže Matutinović.

A u ekipi ima redom mlade igrače, najstariji je 25-godišnji Bezić. No Matuta u njima vidi veliki potencijal.

– Kad se uigramo, to će biti sjajno. Ne treba nam više nitko, samo nam nedostaje malo iskustva. U Sarajevu su ti mladi igrači pokazali koliko mogu, Petričević je sjajno branio, bio u najužem izboru za najvratara turnira, Bojan Matutinović bio je drugi strijelac. Pogodili smo sa svim igračima koje smo doveli – kaže Matuta.

Među “pogocima” je i Amerikanac Tim Hutten koji je stigao prošloga tjedna.

– Odličan igrač. Već je sada pokazao da će biti pravo pojačanje – kratko će Matuta o Amerikancu.

Pravu sliku o snazi svoje momčadi steći će nakon što se u normalan rad uključe Perić, Vuleta i Banovac, trojica mladića koji su sudjelovali u osvajanju zlata naše U 20 reprezentacije na Europskom prvenstvu.

– To su sjajni mladi igrači, neki bi mogli i u seniorsku reprezentaciju. Ove ćemo se godine svim silama truditi da budemo među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj, imamo snage za to – najavljuje Matutinović.

Dva dobra vratara
Ne smije se zaboraviti da je Jadran i dalje, a bit će tako do kraja godine, bez svog prvog golmana, Mira Škilje, koji se oporavlja od operacije koljena.

– Vesele dobri nastupi Petričevića, no Škiljo je naš prvi golman. Dobra konkurencija uvijek je dobrodošla, a branit će onaj koji bude bolji – jasan je Matutinović.

Nastup na turniru u Sarajevu je Jadranašima pružio priliku da uvide snagu protivnika s kojima će se natjecati u ovogodišnjoj Jadranskoj ligi.

– Jug i Mladost su jaki i čvrsti kao i uvijek, no mislim da su crnogorske ekipe ipak za nijansu jače – tvrdi Dragan Matutinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije