Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROLAZIMO SKUPINU'

Imaju dvije pobjede protiv Hrvatske, najavili i treću: 'Puni smo samopouzdanja'

Primeira Liga - Sporting CP v Santa Clara
PEDRO NUNES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.03.2021.
u 16:49

Ovo je velika privilegija, ali i velika odgovornost jer brojni mladi igrači nikada nisu imali ovakvu priliku.

Veznjak lisabonskog Sportinga Daniel Braganca trebao bi u četvrtak 25. ožujka zaigrati za mladu portugalsku nogometnu reprezentaciju protiv Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva u Koperu, a uoči puta je poručio kako je uvjeren u prolazak skupine u kojoj se još nalaze Švicarska i Engleska.

- Ovo je iznimno teška skupina, s jako kvalitetnim reprezentacijama, pa je pred nama veliki izazov. Sve tri reprezentacije s kojima ćemo igrati sigurno će nam stvarati probleme jer su to dobre momčadi. No mi smo puni samopouzdanja jer znamo što želimo i jer smo tijekom kvalifikacija pokazali svoju kvalitetu - izjavio je 21-godišnji Braganca.

Portugalska U-21 reprezentacija trenirala je u utorak u sportskom centru pored Lisabona, a popodne krenula na put prema Sloveniji.

- Idemo ondje puni ambicije, da ispunimo zamisli našeg izbornika te smo svjesni što nas čeka. Imamo veliki respekt prema sva tri protivnika s kojima ćemo se susresti - dodao je Braganca.

On je ove sezone sudjelovao u 16 utakmica za Sporting, vodeću momčad portugalskog prvenstva, no uglavnom je priliku čekao s klupe za pričuve.

- Jako sam sretan i ponosan što sam u mladoj reprezentaciji. Ovo je velika privilegija, ali i velika odgovornost jer brojni mladi igrači nikada nisu imali ovakvu priliku - poručio je.

U dosadašnja tri međusobna susreta Portugal je slavio dva puta, a Hrvatska jednom. Portugalci su 1999. pobijedili na domaćem terenu 2:0, a četiri dana poslije je Hrvatska pobijedila na Poljudu 3:0. U susretu odigranom 2013. Portugal je opet je bio bolji kao domaćin i slavio s 2:0.

Popis U-21 reprezentacije Portugala za Europsko prvenstvo

Vratari: Diogo Costa (Porto), Joao Virgínia (Everton) i Luis Maximiano (Sporting)
Braniči: Diogo Leite (Porto), Diogo Queiros (Famalicao), Diogo Dalot (Milan), Pedro Pereira (Crotone), Thierry Correia (Valencia), Tiago Djalo (Lille) i Tomas Tavares (Farense)
Vezni: Daniel Braganca (Sporting), Fabio Vieira (Porto), Filipe Soares (Moreirense), Florentino Luis (Monaco), Gedson Fernandes (Galatasaray), Pedro Goncalves (Sporting), Vitor Ferreira (Wolverhampton Wanderers) i Joao Mario (Porto)
Napadači: Dany Mota (Monza), Trincao (Barcelona), Francisco Conceicao (Porto), Goncalo Ramos (Benfica) i Tiago Tomas (Sporting)
Izbornik: Rui Jorge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije