Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANZULOVIĆEV IZBOR

Ima puno boljih trenera bez posla

Vladimir Anzulović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
09.01.2014.
u 13:00

– Bogdanović je višedimenzionalan napadač, a našu je reprezentaciju na EP-u nosio i u obrani. Tomićev izbor u najbolju petorku Eurolige govori pak koliko ga se cijeni - rekao je Anzulović.

Košarkaši Kvarnera zadali su Ciboni podosta teškoća u četvrtfinalnoj utakmici Ćosićeva kupa. Premda po ishod djeluje da je bilo neizvjesno (74:79), mladi trener Riječana Vladimir Anzulović (35) sportski priznaje:

– Ponekad je u košarci nešto što se čini malo, zapravo puno. Ipak se vidjela razlika između natjecanja u kojima ti klubovi igraju.

Jedan je mladi cibos toliko dobro igrao da mu Anzulović komplimentira uz duboki naklon.

– Dario Šarić bio je igrač prevage, uzeo je loptu i riješio utakmicu. U posljednje vrijeme igra sjajno, a za neke njegove predstave mogu reći da me odavno netko nije više impresionirao. Bilo je to na razini Kukoča! Doduše s malo manje finesa, ali s više energije.

U Zulinu izboru košarkaša Dario je na trećemu mjestu. Tko je ispred, a tko iza?

– Bogdanović je višedimenzionalan napadač, a našu je reprezentaciju na EP-u nosio i u obrani. Tomićev izbor u najbolju petorku Eurolige govori pak koliko ga se cijeni. Četvrtog Žorića jako cijenim, a to čini i najbolji europski trener Obradović, dok je Ukić Panathinaikosu donio kup, a potom i prvenstvo, i to u utakmici protiv europskog prvaka.

Nakon igračke karijere, Vladimir je krenuo stopama starijeg brata Dražena.

– Radim ono što volim. A ako ćemo iskreno, nešto drugo baš i ne znam raditi! S bratom se često konzultiram, jako smo povezani i on mi je mentor. Od njega svakodnevno učim.

Nažalost, stariji brat je bez posla, a jedan je od naših cjenjenijih trenera.

– Danas su treneri u teškoj situaciji. Puno je dobrih trenera, i boljih od mene, bez posla. Biti igrač nešto je najljepše, no uloga trenera to baš i nije jer je to rudarski posao, nezahvalan. Radim u klubu koji nije posve profesionalan, to mi je dio karijere u kojem radim s velikim entuzijazmom. Imam momčad koja stoji manje od 80.000 eura, po proračunu smo negdje u sredini A-1 lige, a na tablici smo pri vrhu i vjerujem da nam je vrijednost sada dvostruko veća nego kada smo krenuli. U protekle dvije godine nikad nismo bili ispod drugog mjesta, a mlađi smo i od Mega Vizure kojoj je prosjek sastava 22 godine. Nama je prosjek nešto veći od 21 godine. Naš najstariji igrač je razigravač Krivec koji ima 26 godina.

Kada je preklani stigla trenerska ponuda iz Rijeke, morao je donijeti tešku odluku.

– Imao sam tada siguran i redovito plaćen posao u Krki, a supruga mi je iz Novog Mesta i nije mi bilo lako ostaviti obitelj i napustiti dom.

No, da sam to propustio tko zna kada bi mi se ukazala nova prilika. Srećom, Novo Mesto nije daleko pa svaki slobodan trenutak iskoristim da skoknem kući – zaključio je Vladimir Anzulović.

Anzulovićev izbor:

Bojan Bogdanović (Fenerbahçe) 10
Ante Tomić (Barcelona) 7
Dario Šarić (Cibona) 5
Luka Žorić (Unicaja/Fenerbahçe) 3
Roko Leni Ukić (Panathinaikos) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije