Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilija Nestorovski:

Kad sam vidio da na trening idemo skelom, bio sam u šoku

Ilija Nestorovski
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
05.03.2016.
u 16:30

Ne opterećuju me brojke, ali želim zabiti 25 golova u 1. HNL...

Ilija Nestorovski osim na treninge, ovih dana odlazi i u školu stranih jezika. Intenzivno uči talijanski jer će od ljeta igrati u Palermu.

– Sam sam sebi nametnuo obvezu da naučim talijanski kako bih se lakše sporazumijevao kada dođem na pripreme novog kluba. Svi kažu da se talijanski jezik lako nauči. Evo, već nakon tri sata učenja znam se predstaviti, znam reći čime se bavim, odakle dolazim... – rekao je Ilija Nestorovski, sa 16 pogodaka trenutačno najbolji strijelac PHNL-a.

Gilardino konkurencija

U Palermu će imati dobro društvo.

– Ondje je vratar Josip Posavec koji je prvi dio sezone branio u Interu, zatim Mato Jajalo, Makedonac Aleksandar Trajkovski koji je također nekada igrao u Zaprešiću – istaknuo je Ilija.

Josip Posavec s 19 godina debitirao je u susretu s Bolognom i odmah je proglašen igračem utakmice.

– Ne samo to, ušao je i u momčad kola Serie A, i to uz Buffona i Reinu – istaknuo je Nestorovski.

Kakva vas konkurencija u napadu očekuje sljedeće sezone u Palermu?

– Pa bit će jaka. Prvi napadač im je Gilardino, bivši reprezentativac Italije. Tu su još Trajkovski, Srbin Đurđević, Mađar Balogh. Nadam se da ću se nametnuti i zaigrati u prvoj postavi. Bilo bi zgodno da u napadu igraju dvojica Makedonaca – kaže Nestorovski.

Do kraja hrvatskog prvenstva ostalo je 11 kola, a vi ste sa 16 pogodaka najbolji strijelac lige. Hoće li tako ostati do kraja.

Bolji od Ronalda i Messija

– Pa potrudit ću se. Prije dvije godine bio sam najbolji strijelac 2.HNL s 20 pogodaka, lani najbolji strijelac 2.HNL s 24 pogotka, a sada bih bio zadovoljan kada bih postigao najmanje 25 pogodaka. Dakle, u 11 utakmica treba mi još devet pogodaka.

Ilija je postigao 65 posto svih Interovih prvenstvenih pogodaka, čime je najbolji napadač u Europi u toj kategoriji.

Primjerice, Ronaldo je na 31, a Messi na 22 posto.

– No dobro, to su samo brojke, a ja se brojkama baš i ne opterećujem puno. Ali, bilo bi lijepo takvo što vidjeti u medijima – rekao je Nestorovski.

U Palermu sigurno neće na treninge odlaziti skelom preko rijeke...

– Ha-ha. Istina. S Interom sam, eto, i to doživio da na treninge idem skelom preko Save u obližnje mjesto Medsave. Prvi put kad sam išao skelom bio sam malo šokiran. Ali, barem smo sačuvali glavno igralište – rekao je Ilija.

U Palermo će s njim i supruga i kći Irina koja je jučer napunila sedam mjeseci.

– Oženio sam se možda mlad, s 24 godine, ali znate kako kažu – ako želiš biti uspješan sportaš, moraš biti u braku – zaključuje.

>> Prvo ću pomoći Interu da ostane u ligi, a onda otići u Palermo

Komentara 1

DU
Deleted user
22:07 05.03.2016.

Koji lik!!!! Barem jednom u tjednu se vozim tom skelom kako bih prešao preko Save do West Gate-a i ne vidim u tome ništa loše, naprotiv. Lik je stigao tko zna odakle i sada se ovdje bahati, kao da see tamo kod njega ide na trening svemirskim brodom. Koji jadnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije