Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ČEŠKA 4:2

Iličević zabio Čechu sa 40 metara (video)

Hrvatska Češka (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/14
09.02.2011.
u 19:38

Bez obzira ne rezultat, Bilić je dobio upozorenje jer bilo je previše pogrešaka u igri naše reprezentacije

Vatromet je parao nebo, 9500 ljudi dugo je pljeskalo nakon skandiranja Biliću, Kranjčaru, Iličeviću... Punog srca Puljani su napuštali lijepi stadion "Aldo Drosina" prepričavajući krasan Kalinićev projektil i sjajan Iličevićev gol sa 35 metara u lijepoj pobjedi Hrvata nad Česima 4:2! A taj gol posebna je priča.

Mladi pojačavaju kvalitetu

Ponajbolji svjetski vratar Petar Cech (Chelsea), s kapetanskom trakom oko ruke, krenuo je u nepotreban dribling 25 metara od svojih vrata. Loptu je dodao prvom suigraču koji ju je ekspresno izgubio, prigrabio ju je Ivo Iličević te je iz prve uputio lobom sa 40 metara udaljenosti u prazna vrata. Erupcija slavlja za konačnih 4:2.

– Nisam uopće razmišljao, vidio sam prazan gol, odmah opalio i, eto, srećom, pogodio – sretno je nakon utakmice rekao Ivo Iličević te priznao da mu je to jedan od najljepših golova. I to ne bilo kakvom vrataru.

Ivo Iličević i Nikola Kalinić, koji je postigao dva pogotka te prelomio utakmicu, lijepe su i pamtljive priče pulske večeri.

– Kalinić me jako zadovoljio, napravio je sve što sam od njega tražio. Iličević je pokazao zbog čega je s nama, općenito sam jako zadovoljan reakcijom igrača koji su u nastavku bili na terenu. Veselim se što nam dolaze mladi igrači, to će samo pojačati već znanu kvalitetu – rekao je Slaven Bilić.

Ćorluka i Šimunić slabiji

No, nije Nane baš bio do kraja sretan.

– Prvo poluvrijeme jako me zabrinulo. Naime, sjećam se utakmice u Tel Avivu 2006. kada smo pobijedili Izrael 4:3, ali tada smo stalno kontrolirali utakmicu. Ovaj put nije bilo tako, pola sata izgledali smo potpuno izgubljeno i to nam se nikako ne smije ponavljati – pričao je Slaven Bilić o evidentno slaboj igri u prvoj utakmici.

Pogledao je prema Gruziji.

– Sve što želim je da budemo svi na okupu, da nemamo problema s ozljedama. Vidljivo je da su neki igrači još uvijek u pripremama, da nekima nedostaje ritma. Ali ne bojim se, bit ćemo pravi.

Neka je i ta Pula bila jednom sretna Biliću. Raspoloženje mu je popravio i Niko Kranjčar.

– Još jednom je potvrdio visoki profesionalizam, nadam se da će mu i ovaj nastup pomoći u klubu.

Hrvatska je u Puli pokazala dva lica. Nastavila je pozitivan niz – 13 utakmica bez poraza – imamo dobru klimu u reprezentaciji. Još jednom dobili smo potvrdu da smo trenutačno bolji u napadu negoli u obrani. Zadnji red, posebno u prvom dijelu, izgledao je jako slabo. Pranjić definitivno više ne smije na lijevi bok, Šimunić i Ćorluka moraju biti na višoj razini. A i golman nam je sinoć bio nesiguran. No, bio je to spektakl kojeg ćemo se rado sjećati.

Komentara 32

NI
niko36
21:02 09.02.2011.

dtunjic1 --kaže mi susjed da su bila dvojica na startu ali su izgleda do cilja zalutali!?Zna li netko nešto podrobnije?! Znam ja jedan je zavrsio na portalu VL i komentarise utakmicu Hrvatske, a drugi je odlucio da potrazi babu negdje u Bosni.

OB
-obrisani-
23:12 09.02.2011.

Ach wie gut dass keiner weiss dass ich Janez-Arschloch heiss..tirilalala..tirilalala

OB
-obrisani-
20:28 09.02.2011.

Danas se vozio Super-G...nisam imao vremena sve pogledati gledati ...dali je vozio netko od Slovenaca...kaže mi susjed da su bila dvojica na startu ali su izgleda do cilja zalutali!?Zna li netko nešto podrobnije?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije