Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDANAEST BORILIŠTA

Igre na nikad manjem području održat će se u najdužem gradu Europe

Soči
Foto: DPA/Pixsell
1/7
07.02.2014.
u 15:18

Nama će najzanimljivije natjecanje svakako biti alpsko skijanje, disciplina u kojoj do medalja mogu Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim. Ivica i Natko medalju će pokušati dohvatiti u Rosa Khutor centru, čiji je kapacitet 10.000 gledatelja.

Soči, najduži grad u Europi, koji se proteže na 147 kilometara Crnomorske rivijere, bit će od 7. do 23. veljače domaćin 22. zimskih olimpijskih igara.

U gradu koji je središte regije Krasnodar igre će biti organizirane na dva područja koja su nalaze unutar samo 48 kilometara. Riječ je o području na obali Crnog mora u dolini Imeretinskaja te o brdskom području Krasnaja poljana. Nikad u povijesti Zimskih olimpijskih igara područje na kojem su igre organizirane nije bilo manje.

Olimpijski park smješten je u primorskoj regiji, a u njemu su smještene sve dvorane za sportove na ledu.

U tom se dijelu nalazi i najveći stadion, Central Olympic, kapaciteta 40.000 gledatelja, na kojem će biti održana ceremonija otvaranja i zatvaranja Igara te na kojem će biti svečanost podjele medalja.

U programu Igara u Sočiju bit će sedam zimskih sportova sa 15 sportskih grana, a jedan od najgledanijih svakako će biti hokej na ledu, koji će se igrati u Bolshoy Ice Domeu, čiji je kapacitet 12.000 gledatelja. Žene neće igrati u istoj dvorani, za njih je rezervirana Shayba Arena, koja ima isti kapacitet kao i Bolshoy Ice Dome.

Nama će najzanimljivije natjecanje svakako biti alpsko skijanje, disciplina u kojoj do medalja mogu Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim. Ivica i Natko medalju će pokušati dohvatiti u Rosa Khutor centru, čiji je kapacitet 10.000 gledatelja.

Klizači će o najboljima odlučivati u dvije dvorane. Program za umjetničke klizače bit će održan u Ice Skating Palaceu (12.000 gledatelja), a dio programa tu će odraditi brzoklizači. Natjecatelji u brzom klizanju ipak će veći dio programa odraditi u Olympic Ovalu, čiji je kapacitet 8000 gledatelja.

Skijaši skakači, skijaši trkači, biatlonci i nordijski skijaši svoje će vještine pokazati u National Ski Complexu koji se nalazi u planinskom području. Bob, skeleton i san nastupit će u National Sliding Centeru čiji je kapacitet 9000 gledatelja, dok će snowboarderi i akrobatski skijaši natjecanje odraditi u Freestyle Skiing Centeru i Snowboard Parku kapaciteta 8000 gledatelja.

U najmanjoj dvorani, onoj kapaciteta 3000 gledatelja, Olympic Curling Centeru održat će se natjecanje u curlingu.

>> Zlatni sportaši u Sočiju će dobiti medalje s komadićima meteorita
>> Hrvatsku će u Sočiju predstavljati 11 sportaša

Komentara 2

DU
Deleted user
15:17 03.02.2014.

Istina je, mjesto je dugo oko 140 km u to sam se osobno uvjerio boraveci tamo 2009.

ZA
Zagor
15:11 03.02.2014.

Kako 147 km pa otisao sam na google earth i izmjerio cca 12 km zračne linije pa me zanima kako je autor došao na ideju da je Soći najdulji europski grad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije