Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mahmoud Dahoud

Igrao je za Njemačku, a sada mijenja reprezentaciju

Premier League - Brighton & Hove Albion v Sheffield United
Peter Nicholls/REUTERS
16.03.2024.
u 13:59

Dahoud je u mladosti predstavljao Njemačku i osvojio je Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine 2017., a ima i dvije utakmice za seniorsku njemačku reprezentaciju.

Bivši njemački reprezentativac i vezni igrač VfB Stuttgarta Mahmoud Dahoud imenovan je u momčad od 24 igrača Sirije u subotu nakon što je odlučio pristati na uvjete reprezentacije arapske nacije.

Ovaj 28-godišnjak rođen u Siriji pozvan je da igra za zemlju u njihovim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo protiv Mjanmara, koje će se igrati 21. i 26. ožujka.

"Očekuje se da će Mahmoud Dahoud biti prisutan u uzvratnoj utakmici protiv Mjanmara u Dammamu, a zbog posebnih obiteljskih okolnosti će propustiti prvu utakmicu", stoji u priopćenju Sirijski nogometni savez.

Dahoud je u mladosti predstavljao Njemačku i osvojio je Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine 2017., a ima i dvije utakmice za seniorsku njemačku reprezentaciju.

"Njemačka je moj dom, ovdje sam proveo cijeli život i bio sam ponosan što igram za Njemačku. Sirija je zemlja porijekla moje obitelji i moja zemlja rođenja", rekao je Dahoud u intervjuu za Sky Germany. “Rano sam naučio od svoje obitelji koliko smo privilegirani živjeti u Njemačkoj i koliko je istovremeno važno donositi radost ljudima u Siriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije