Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anna maria crnogorčević

Igram za Švicarsku, ali oko vrata uvijek nosim hrvatski grb

Anna Maria Crnogorčević
Foto: Facebook
18.05.2015.
u 17:19

'Znam sve o Ivanu Rakitiću, ali nisam ga imala prilike upoznati. Voljela bih na njegovo finale u Berlin, ali u to vrijeme bit ću u Kanadi.'

Anna Maria Crnogorčević, lijepa 24-godišnja nogometašica novoga europskog prvaka Frankfurta, javila nam se jučer iz autobusa kojim je sa suigračicama putovala iz Berlina u Frankfurt. Tamo je europskim prvakinjama pripremljen svečani doček.

Na proglašenju nakon utakmice protiv Francuskinja iz PSG-a švicarska Hrvatica nije mogla proći nezapaženo. S prednje strane hrvatska, na leđima švicarska zastava.

– Sve je bilo pripremljeno za slavlje. Nekoliko dana uoči utakmice imala sam dobar osjećaj, potpuno uvjerena u našu pobjedu. Kada smo nakon prvih desetak minuta igre dobile sigurnost, za mene više nije bilo sumnje da ćemo se na kraju veseliti – rekla nam je Anna Maria, rođena u švicarskom Steffisburgu, nedaleko od Berna, koja igra na poziciji krilne napadačice.

Njezina ekipa do pobjede je došla u sudačkoj nadoknadi, pogotkom Njemice Islancker, koja je u igru ušla upravo umjesto Anne Marije. Inače, njemačku ekipu s klupe vodi engleski stručnjak Colin Bell.

Prvi pogodak u finalu postigla je hrvatska nevjesta Celia Šašić (26), sjajna njemačka reprezentativka udana za Marka Šašića. Taj je bivši nogometaš sin Karlovčanina Milana Šašića, iskusnoga trenera koji je vodio niz klubova u njemačkoj 2. i 3. ligi.

Roditelji na finalu

No vratimo se Anna Mariji, najljepšoj nogometašici u Njemačkoj po izboru tamošnjih novinara...

– Nisam više najljepša nogometašica, taj izbor bio je prije pet godina. Potpuno sam posvećena nogometu i trenutačno uživam u najvećem uspjehu svoje karijere – kaže Anna Maria.

Majka Vesna i otac Jasenko, rodom iz Rume u Vojvodini, bili su na finalu.

– Da, došli su tri dana prije jer su prvi put bili u Berlinu pa su si priuštili izlet. Sada ćemo svi skupa na krstitke moje nećakinje Elene u švicarski Soloturn, a već za dva dana priključujem se pripremama švicarske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

Je li bilo ponuda da igrate za Hrvatsku?

– U Hrvatskoj ženski nogomet nije tako razvijen i popularan kao u Švicarskoj. Ondje sam i rođena pa je bilo logično da igram za švicarsku reprezentaciju. Ali Hrvatsku nosim u srcu. Oko vrata nosim lančić s hrvatskim grbom.

Dolazite li ikada u Hrvatsku?

– Kad ulovim malo slobodnih dana, što je rijetko. Posljednji put bila sam prije dvije godine u Crikvenici.

Merkel i Platini čestitali

Što su vam na pobjedničkom podiju rekli Platini i Merkel?

– Gospođa Merkel čestitala je, kazala mi je da smo dobro igrale, a s Platinijem sam na francuskom razmijenila nekoliko rečenica. Predstavila sam mu se kao Hrvatica iz Švicarske – kaže Anna Maria.

Poznajete li sunarodnjaka Ivana Rakitića? I njega uskoro isto čeka finale Lige prvaka u Berlinu.

– Znam tko je Ivan i odakle je, ali nismo se imali prilike upoznati. Inače, voljela bih biti na finalu Barcelona – Juventus u Berlinu, ali tada ću već biti s reprezentacijom u Kanadi – zaključila je Anna Maria, koja nema dečka, a nedavno je s Frankfurtom potpisala novi dvogodišnji ugovor.

– Ovdje mi je lijepo, prvakinje smo Europe, a usto su mi blizu roditelji jer žive u Bernu...

>> Lijepa Hrvatica Crnogorčević prvakinja Europe s Frankfurtom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije