Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Igrajmo zajedno za dobro!

PSK
Foto: PSK
1/2
13.06.2023.
u 11:09

Prije godinu dana pokrenut je projekt Pokaži srce uz koji je do danas preventivnim pregledima pregledano više od tisuću sportaša diljem Hrvatske.

Ovaj društveno odgovorni projekt dobio je veliku podršku hrvatske i sportske javnosti te je kroz vlastito prikupljeni fond donacija od strane PSK uz prikupljenih 370.931 eura osiguravši značajnu podršku stvarnim konkretnim terenskim aktivnostima među kojima su uz besplatne liječničke preglede uključene i edukacije s ciljem spašavanja života, stručni seminari i zdravstveni simpoziji poput aktualnog Međunarodnog kongresa sportske medicine Pokaži srce (Zagreb, 15.06.’23.), na kojemu će liječnici iz ponajboljih europskih nogometnih klubova koji brinu o zdravlju svjetskih nogometnih velikana podijeliti svoja stručna znanja i iskustva te prenijeti najbolje prakse kod brige o zdravlju sportaša.

Upravo nas očekuje završni turnir Lige nacija uz nastup naših "Vatrenih", a mi - Igramo i dalje za dobro. Aktivnosti pod znakom Pokaži srce, kojeg ponosno na leđima trening opreme nosi hrvatska nogometna reprezentacija se nastavljaju, te će Institut za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja u suradnji s Poliklinikom Life i drugim stručnim suradnicima, obaviti stotine i više novih besplatnih liječničkih pregleda mladih sportaša diljem Hrvatske te mnoštvo edukacija i drugih specifičnih aktivnosti uz pomoć kojih će se dodatno raditi na unapređenju zdravlja sportaša i više od toga jer - želimo Pokazati srce u svakom kutku Hrvatske i svi zajedno igrati za dobro.

Foto: PSK

Do sada je projekt Pokaži srce posjetio gradove Vukovar, Sisak, Zagreb, Zaprešić, Zabok, Varaždin, Pulu, Zadar, Šibenik, Split, Dugopolje i Dubrovnik, a zdravstvenim pregledima obuhvaćeno je više od tisuće sportaša svih uzrasta i sportova. Uz nogometaše, zdravstvene preglede i radionice pohađali su sportaši i sportski djelatnici brojnih sportskih klubova – košarkaši, odbojkaši, atletičari, gimnastičari, plivači, tenisači uključujući parasportaše i sportaše s invaliditetom.

Podršku Pokaži srce aktivnostima dale su mnoge institucije i sportaši predvođeni ambasadorstvom stručnog stožera HNS i legendi: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Vedran Ćorluka, a pri čemu uz Hrvatski nogometni savez treba istaknuti i podršku Ministarstva zdravstva RH, Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske liječničke komore i istaknutih veleučilišta i sveučilišta, zdravstvenih ustanova i drugih, uz uključivanje raznih donatora od kojih najistaknutiji PSK, ali i drugi koji iskazuju interes za priključivanjem projektu, uključujući i široku medijsku podršku poput Arena Sport TV i Sport 360 koji su ustupili značajan besplatni medijski prostor za širenje pozitivnih poruka iza kojih stoji Pokaži srce – prvenstveno povećanja svijesti o važnosti brige za zdravlje mladih sportaša.

Marketinška struka je također prepoznala vrijednost projekta te je Pokaži srce, postao i finalist najprestižnijeg natjecanja Effie, ali pravu potvrdu projekt dobiva stvarnom terenskom aktivnošću i radom, konkretnije činjenicom da su u 2022. kroz besplatne liječničke preglede, detektirana dva slučaja kod mladih sportaša, koji ukazuju na potencijalni problem sa srcem, te time možda spasili te mlade živote.

Daljnje prikupljanje sredstava od strane PSK nastavlja se i kroz donacije potaknute igrom i to: dodatak na uloge na igru Hrvatske – PSK dodaje 5% na uloge igrača koji uključuju igru (oklade) na hrvatsku nogometnu reprezentaciju, te kroz udio iz uloga na reprezentativnoj ekskluzivnoj casino igri „Vatreni Cup“ – PSK dodatno izdvaja 1% ukupnih uloga na igricu.

Pokaži srce - igraj za dobro!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije