Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Igračima i trenerima za psovanje novčane kazne, a sucima? Ništa

RNK Split - NK Osijek
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
01.08.2016.
u 08:17

– Istina, Modrić je nekoliko puta opsovao našeg trenera. I danas ćemo protiv njega podnijeti prijavu Disciplinskom sucu HNL-a. Pa da vidimo hoće li ga uopće kazniti – rekao je Branko Laljak, direktor zaprešićkog kluba.

Samir Toplak, trener zaprešićkog Intera, na dobrom je putu da potpuno izgubi živce u ovogodišnjem prvenstvu HNL-a. Bio je jako ljutit nakon poraza u Koprivnici kada su mu dva igrača isključena, jako se nervirao i u domaćem porazu od Osijeka zbog nedosuđenog jedanaesterca, a potpuno je “poludio” u Vinkovcima, gdje je njegova momčad izvukla bod (3:3).

Inter opet zakinut

Nije Toplak bio ljutit samo zato što nije, po njegovu mišljenju, sviram jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi kada je srušen Makedonac Zoran Danovski, nego je doživio neviđeno verbalno vrijeđanje pomoćnog suca Ivice Modrića, inače predsjednika zagrebačkih nogometnih sudaca.

– Istina, Modrić je nekoliko puta opsovao našeg trenera. I danas ćemo protiv njega podnijeti prijavu Disciplinskom sucu HNL-a. Pa da vidimo hoće li ga uopće kazniti – rekao je Branko Laljak, direktor zaprešićkog kluba.

Suci ne poštuju kodeks

Zanimljiva je situacija da, kada igrač ili trener psuju suce, onda redovno budu kažnjeni. Tako je, primjerice, u prvom kolu zbog psovanja suca Marko Kolar, napadač Zaprešićana, bio kažnjen s dvije utakmice neigranja i 5000 kuna novčane kazne. Na istoj utakmici Samir Toplak je zbog vrijeđanja suca kažnjen sa 6000 kuna. Sada se postavlja pitanje zašto ista pravila ne vrijedi i za suce, glavne i pomoćne. Jer, u sportskom kodeksu lijepo piše da suci, bilo da je riječ o nogometu, košarci, rukometu ili mačevanju, ne smiju psovati igrače i službene osobe.

Kad sam bio sudac u Prvoj HNL bilo je jako puno slučajeva da su suci znali psovati igrače. I sam sam znao opsovati igrača, ali sam jako pazio da se to ne čuje. Dakle, mogao sam tako reagirati u trenutku kada se od buke navijača ništa ne čuje ili ako to čuje samo taj igrač. Jasno, nije to u redu, ali morate znati da poneki nogometni suci jednostavno ne mogu izdržati kada ih netko cijelo vrijeme vrijeđa. U redu, uvijek postoje sankcije, uvijek sudac može dati opomenu, isključiti igrača ili trenera – kazao nam je jedan poznati zagrebački sudac koji je želio ostati anoniman.

A bilo je u prošlosti sudaca “fakina” koji verbalno nisu ni slučajno ostajali dužni ni igračima ni trenerima, a bilo je i gospodskih sudaca, poput Antuna Valtera Šumića, koji su imali velik autoritet kod igrača i trenera i iz njegovih usta niste mogli čuti ni jednu ružnu riječ. A sudio je Valter u Prištini, Nišu, Beogradu, Tuzli...

Komentara 4

HR
Hrabraja
13:15 01.08.2016.

E onda i suce treba platiti kao te kvazi trenere i igrace. Kum mi je sudac na prvoj ligi, svi im je.. bu ma.. ter cijelu utakmicu bio sam na nekokiko tekmi i ja to ne bi nikada radio. A A savez se prema njima odnosi kao da su sugavi. Moraju trenirati svaki dan, imaju 4 puta godisnje norme po 3 dana i to im nije placeno. Sudac na prvoj ligi mjesecno zaradi oko 1500kn. E PA TO JE SRAMOTA.

LI
Lisabon
13:39 01.08.2016.

Zaboravili ste spomenuti da je Valter jako volio C.Zvezdu,koja mu nikad nije ostala duzna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije