Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNALE PROTIVNICE

Igračice uglas: Baš smo dobile lijep dar za Dan žena

09.03.2021.
u 07:37

– Eto, baš smo dobile lijep dar za Dan žena. Naša je skupina sigurno najjača od svih, ali ne bojimo se. Mi smo najjače kad je najteže.

U Valenciji je jučer održan ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo košarkašica koje će se od 17. do 27. lipnja održati u Španjolskoj i Francuskoj. Hrvatska baš nije dobro prošla u ždrijebu. Igrat će u Strasbourgu protiv domaćina Francuske, Rusije i Češke. Dakle, u skupini je s reprezentacijama koje u vitrinama imaju 20 medalja. Francuska je bila prvak Europe 2001. i 2009., ali i sedam puta druga, posljednji put na posljednjem EP-u u Letoniji 2019. Rusija ima tri naslova prvaka Europe – 2003., 2007. i 2011., a Češka ima srebro iz 2003. i broncu iz 2011.

– Eto, baš smo dobile lijep dar za Dan žena. Naša je skupina sigurno najjača od svih, ali ne bojimo se. Mi smo najjače kad je najteže. Od tri suparnika u skupini, Francuska je kilometrima po kvaliteti ispred nas i u toj utakmici nemamo što tražiti. No, s Ruskinjama i Čehinjama možemo se ravnopravno natjecati. Bitno je da izbjegnemo četvrto mjesto u skupini. To bi značilo put doma. Vjerujem da možemo biti barem ispred Češke. Prvi ide izravno u četvrtfinale, a drugi i treći igraju s trećim i drugim iz skupine C gdje također suparnici nisu laki. Na ta dva mjesta bit će vjerojatno Slovenija ili Turska – kaže Ivana Dojkić, kapetanica Hrvatske.

Hrvatska je protiv suparnika iz skupine u povijesti europskih prvenstava igrala sedam puta i nanizala svih sedam poraza. Triput je izgubila od Rusije (62:83, 50:73, 72:81) i Francuske (70:78, 40:86, 51:71) te jednom od Češke (68:74).

–- Možda će nam olakšavajuća okolnost biti to što se zbog pandemije češka liga uopće ne igra. Svako malo klubovi su u izolaciji i ne trenira se. Dobro, Ivana i ja smo u istoj situaciji, ali barem većina naših suigračica igra u Njemačkoj i Italiji. U Pragu je izuzetno teška situacija. Sada se i vani ne smije hodati bez maske. Jedva čekam da odem doma. Brojim dane. Ovdje iz kuće uopće ne izlazim. Užasno – rekla je Marija Režan, centar hrvatske reprezentacije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije