Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poraz u četvrtfinalu

Igračice stale u šoku od ozlijede Penezić

hrvatska, španjolska (5)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
07.08.2012.
u 14:30

Presudila je ozljeda Penezić i velik broj pogrešaka u napadu. najbolje u hrvatskim redovima bile su vratarka Jelčić i Tatari.

Hrvatske rukometašice oprostile su se u četvrtfinalu od Olimpijskih igara. Bolja je bila Španjolska (22:25).  

- Nisu bile bolje, ali nas je šokirala ozljeda Andreje Penezić koja je 95 posto našeg sastava. Bez nje smo u napadu bile potpuno izgubljene. U trenucima tog šoka Španjolke su -1 pretvorile u +3 i više se nismo mogle vratiti - rekla je Sonja Bašić.

Propustile veliku priliku

Andreja Penezić jedina se od vanjskih igračica mogla suprotstaviti iznimno agresivnoj obrani Španjolki. Dok je bila u igri vodili smo sa 16:15 i imali napad za dva pogotka prednosti. A onda je Penezić nesretno doskočila i iščašila zglob. Igrala se tek 40. minuta.

- Nažalost, nemamo igračicu koja bi je mogla zamijeniti. Nevjerojatno je u kakvu smo seriju pogrešaka ušli nakon njezina izlaska. Šerić napravi prijestup, Horvat krivo doda loptu u kontru, Tatari ide na glavu i dvaput izgubi loptu, Lovrić napravi korake... - rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Šteta, propustili smo možda i najbolju priliku da zaigramo u jednom polufinalu od 1994. godine kada smo se prvi put pojavili na europskom prvenstvu.

Bodrila ih Mirna Jukić


- Nadali smo se uoči utakmice da ćemo igrati za medalju. Španjolsku dobro poznajemo, znamo da nema tako kvalitetnu klupu kao mi. No, igrale su Španjolske jako borbeno u obrani, a u napadu su išle poput tenkova. Bez obzira na sve, da je Penezić ostala u igri bila bi to druga priča - rekla je Jelčić, koja je sjajno branila.

A Španjolke smo tako lijepo ugostili u Novigradu uoči olimpijskog turnira, a one nam ovako vrate.

– Nemojte misliti da smo izgubili od slabog sastava. Španjolske su treće na svijetu, ne tako davno bile su i europske doprvakinje. Na kraju sam razočaran što nismo ušli u polufinale, ali sam ukupno zadovoljan jer smo na turniru igrali kvalitetno - zaključio je Canjuga.

Rukometašice je došla bodriti Mirna Jukić, Vukovarka koja je plivala za Austriju. Došla je u hrvatskom dresu, a na tribini se družila s našim rukometašima. Prijateljstvo je ostalo iz 2010. kada je na EP-u u Grazu i Beču bila domaćin našoj reprezentaciji. 

Dvorana Copper box. Gledatelja 6000. Suci: Horaček i Novotny (oba iz Češke)
Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Španjolska 3 (1) Isključenja: Hrvatska 12, Španjolska 6 minuta

Hrvatska: Jelčić (13 obrana i dva sedmerca); Grubišić, Tatari 5, Jovetić 1, Šerić 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat 1, Franić 1, Penezić 3, Lovrić 2, Zebić 3 (3), Milanović-Litre 2, Bašić 2

Španjolska: Navarro (deset obrana), Ciobanu, Lopez, Barno, Alberto 2, Fernandez 3, Cuadrado 2, Mangue 3, Aguillar 2, Slonso 3 (1), Pinedo 7, Molinos 3, Amoros, Elorza

Tijek susreta:

59. minuta - Pola minute prije kraja susreta Lovrić postiže pogodak, a priču završava trećim pogotkom Fernandez. Španjolska je pobijedila rezultatom 25:22.

58. minuta - Španjolska vratarka brani udarac Jovetić, Hrvatska je pred porazom - 21:24.

56. minuta - Bašić smanjuje, ali Španjolke nakon što je Jelčić obranila sedmerac ipak pogađaju za 20:23.

53. minuta - Zbog pogrešaka i nedostatka ideje u napadu izbornik Canjuga odlučio je ozljeđenu Penezić vratiti u igru. Španjolke i dalje vode - 19:22. 

51. minuta - Hrvatska opet ima teškoće u napadu, pa Španjolke uspijevaju održati prednost. Sedmim pogotkom Pinedo opet vode s tri pogotka razlike - 18:21.

46. minuta - Lovrić smanjuje, a Jelčić brani udarac Španjolki - 17:19.

44. minuta - Pinedo nemilosrdno pogađa s krila za povećanje vodstva Španjolske - 16:19.

42. minuta - Pinedo postiže svoj peti pogodak. Španjolska prvi puta ima dva pogotka prednosti, a hrvatski izbornik Canjuga zatražio je minutu odmora - 16:18.

41. minuta - U ovom razdoblju obje ekipe su s igračicom manje. Puno je pogrešaka s obje strane. Ipak Španjolke preko Cuadrado izjednačuju, a odmah nakon toga iz kontre prelaze u vodstvo - 16:17.

39. minuta - Pod prekršajem naša uzdanica Andrea Penezić krivo je doskočila. Liječnici su joj pomogli da izađe s terena, a čini se kako je riječ o ozbiljnoj ozljedi.

38. minuta - Horvat sjajno pogađa, a nakon toga Jelčić brani sedmerac Alonso Bernardo i čuva minimalno hrvatsko vodstvo - 16:15.

35. minuta - Pogocima Šerić i Penezić Hrvatska dolazi u vodstvo i ima priliku otići na dva pogotka razlike međutim što zbog pogrešaka, što zbog dobrih reakcija španjolske obrane ne koristi priliku. Španjolke zato poravnavaju rezultat na 15:15.

30. minuta - Na početku drugog poluvremena Hrvatice su se obranile s igračicom manje, a Tatari postiže pogodak za izjednačenje - 13:13.

29. minuta - Nakon isključenja Penezić, već drugog, Španjolke dolaze do preokreta te prelaze u vodstvo - 13:12. Nakon toga naš najbolji strijelac Zebić (3) deset sekundi prije kraja poluvremena puca ravno u španjolsku vratarku te ne iskorištava zicer. Španjolska tako odlazi na odmor s prednošću 13:12.

Najbolje u hrvatskoj ekipi u prvom poluvremenu bile su Zebić (3 pogotka) te Milanović Litre i Tatari (po 2 pogotka). 

27. minuta - Sjajnim udarcem sa 9 metara Penezić dovodi Hrvatsku opet u vodstvo - 12:11.

26. minuta - Milanović Litre lijepo se oslobodila na crti te donosi Hrvatskoj novo izjednačenje - 11:11.

25. minuta - Igra se pogodak za pogodak. Španjolske su opet u vodstvu nakon pogotka Fernandez Ibanez - 10:11.

24. minuta - Hrvatska je ipak stigla do izjednačenja (10:10), a nakon što su Španjolke napravile prekršaj u napadu igru je morala napustiti jedna od najboljih Canjuginih igračica Tatari.

22. minuta - Hrvatskoj nedostaje ideje u napadu pa Španjolke čak i bez isključene igračice uspijevaju održati minimalnu prednost 9:10.

17. minuta - Španjolke preko Aguilar Diaz i Mange prelaze u vodstvo - 7:8.

13. minuta - Nakon dvije sjajne obrane Jelčić, Milanović Litre postiže pogodak za vodstvo - 7:5

10. minuta - Hrvatska ima priliku otići na dva pogotka prednosti, no španjolska vratarka brani udarac Penezić.  

5. minuta - Nakon prvih pet minuta susreta rezultat je izjednačen - 2:2.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Londonu igra protiv Španjolske. U slučaju pobjede suparnik izabranicama Vladimira Canjuge u polufinalu bit će pobjednička ekipa iz susreta Francuske i Crne Gore. 

Norvežanke su ranije savladale Brazil (21:19) te čekaju pobjednice iz susreta Rusije i Južne Koreje.

 

Ključne riječi

Komentara 30

PE
Pegaz
14:55 07.08.2012.

'Ajmo, cureeeeee!!!!!

SM
Smileman
15:38 07.08.2012.

Pa koje su one tremašice, ispala Penezić i nestale su s terena...

BU
Bullshitter
15:42 07.08.2012.

Eto ti ga na. Adios medaljos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije