Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPALA IM FEŠTA

Igrači su slavili potiho, daleko od uprave kluba

Dinamo
Goran Stanzl/PIXSELL
03.05.2010.
u 12:56

Utakmica s Hajdukom trebala je biti fešta, a slavlje je bilo najgore i najkrvavije u povijesti, jadnije je bilo samo 1999., kad je na tekmi bilo 300 ljudi.

Nikad gore, ružnije proslave trijumfa, nikada tužnije nogometne slike na najružnijemu stadionu u Europi. A bio je to kao derbi, sudar Dinama i Hajduka u kojemu je domaći klub stigao do petog uzastopnog naslova prvaka. A obilježen je krvavim sukobima takozvanih navijača i policije, ozljedama, štetom. Jednom riječju, sramotom, ne samo nogometnom nego sramotom za sve nas.

Iako je navodno Zdravko Mamić naručio glazbu za proslavu, proslave nije bilo, svi su se samo mogli otići pomoliti za zdravlje ozlijeđenih u sukobima tijekom utakmice i nakon nje.

Bila je to tako jadna proslava, jadnija je bila samo ona 1999., kada je pred samo 300 ljudi Dinamo pobijedio 2:0 Varteks, a Osijek uzeo bod Rijeci na Kantridi uz navodnu pomoć sudačke kuhinje.

Ako je nešto u svemu ipak dobro, onda je to činjenica da je nakon tako jadnoga slavlja 1999. plava momčad igrala Ligu prvaka.

Iako je u povijesti, pa i novijoj, bilo odličnih veselica s Dinamom, 2008. bila je super vesela, momčad se vozila autobusom do središta grada, navijači su hodali uz njih.

Prošle godine bilo je veselo, ali je sve zasjenilo pjevanje neprimjerenih pjesama plavih igrača i nekih čelnika, repertoar je bio uvredljiv za Hajduk i za Splićane, pa je to bacilo sjenu na veselicu. No, plavi su se istinski veselili. Za razliku od proslave ovoga trofeja. Doduše, još imaju priliku popraviti sve jer zadnje kolo igra se 13. svibnja. Iako se i te utakmice sada treba bojati zbog subotnjih sukoba BBB-a i policije.

U tu tužnu nogometnu subotu, čak svi u klubu nisu slavili zajedno. Uprava, radna zajednica i dio stručnoga stožera bili su u Sesvetama kod navijača i prijatelja kluba, Hrge. Skromna feštica, onako za dušu.

Igrači su, pak, otišli svojim putem. Sami su si rezervirali mjesto za proslavu i proveselili se negdje u miru. Daleko od svojih navijača. I to je sramota za klub, navijače, tu više nitko ni s kim ne može zajedno.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mitar
13:29 03.05.2010.

Ja znam da vam je tesko kada je omrazeni klub na 1.mjestu,a klub vasih poslodavaca uvijek drugi.Frustracija je tu velika,ali sta ce te zivot je takav,bit ce i oni nekada prvaci.Dotle vi nastaviti blatiti prvaka.

OB
-obrisani-
15:36 03.05.2010.

Mediji i njihovo praćenje bilo čega vezanog uz Hrvatsku kao da su izašli iz Goebbelsovog laboratorija.

ZV
zvrki
17:48 03.05.2010.

mitar mi je dobro ime za navijaca-zvezde takvi i vole dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije