Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna

Igrači protiv plave zemlje u Madridu

Rafael Nadal Novak Đoković
PA/Pixsell
25.04.2012.
u 14:11

– Povijest zemljanih turnira ispisana je na crvenoj zemlji. Od promjene boje ne može profitirati nitko

ATP Masters u Madridu igrat će se od 6. do 13. svibnja, a tenisači će debitirati na plavoj zemlji. To se ne sviđa Rafaelu Nadalu koji je kritizirao odluku o promjeni boje.

– Povijest zemljanih turnira ispisana je na crvenoj zemlji. Od promjene boje ne može profitirati nitko, osim možda vlasnika turnira. Nitko nije pitao nas igrače i to je prva pogreška. Možda sam tradicionalist, ali ovo nije dobro i ne vodi ničemu dobrome – rekao je Nadal.

S njim se složio i Novak Đoković.

– Promjene su ponekad dobre. Meni se sviđaju inovativni i kreativni ljudi. S druge strane, ovo će biti jedini turnir s plavom zemljanom podlogom na svijetu, prvi put u povijesti. Da vam iskreno kažem, koliko sam ja razgovarao s drugim igračima o tome, svi su protiv toga. Nikada nisam igrao na plavoj zemlji, nije ni Rafael Nadal, ni Roger Federer. Čak ne znamo kakva je to plava zemljana podloga jer je zemljana podloga prirodno crvene boje. Nisam baš sretan zbog toga. Mislim, svaka čast organizatorima, oni se bore za svoje interese. No mislim da pravilo prema kojem predsjednik ATP-a može donijeti neku odluku bez konzultacije s igračima nije dobro i da bi ga trebalo promijeniti.

Reagirao je i Andy Murray koji je ipak bio nešto blaži.

– Za nas igrače bilo bi bolje da igramo na crvenoj zemlji. Ipak, kada sam gledao tenis u Madridu, shvatio sam da je teško vidjeti lopticu pa razumijem razlog za ovu promjenu. Turnir će biti poseban i drukčiji od ostalih. Ponekad je to i dobro za Tour. Problem je jedino u tajmingu. Nikad nisam igrao na plavoj zemlji i uopće nemam pojma kako je igrati na takvoj podlozi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije