Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najljepša priča

Igrači podijelili 200 eura koje im je poklonio vođa navijača

Madagascar
Foto: PA/Pixsell
1/3
11.07.2019.
u 07:35

Na svoj prvi nastup u Kupu nacija igrači predvođeni francuskim strategom Nicolasom Dupuisom došli su puni očekivanja

Zemlja koje se sjećate po nazivu popularnog crtanog filma baš nikad nije bila poznata po sportskim uspjesima. Četvrti najveći svjetski otok mogao bi se nazvati afričkim Islandom, samo bez vrsne sportske i trenerske infrastrukture.

Iako se radi o jednom od najpopularnijih sportova u toj egzotičnoj zemlji, točnije drugom nakon boksa bez rukavica (?!), nogometna reprezentacija Madagaskara tijekom svoje 72-godišnje povijesti bila je u potpunom rasulu.

>> Nedavno na Copa Americi: Vatrena Brazilka na tribine došla potpuno gola, svi su gledali samo nju!

Madagascar
1/8

Nijednom se do ove godine nisu uspjeli plasirati na Kup nacija, no nije se samo radilo o neuspjelom pokušaju. Tri su puta su odustali od kvalifikacija tijekom ciklusa, a čak je devet puta pala odluka da ne nastupaju ni u kvalifikacijama, zbog čega su i izbačeni iz nekoliko idućih ciklusa.

Na svoj prvi nastup u Kupu nacija igrači predvođeni francuskim strategom Nicolasom Dupuisom došli su puni očekivanja.

– Nemojte nas podcjenjivati – rekao je Dupuis prije početka prvenstva.

Već je i nastup na turniru bio golem uspjeh za Madagaskar te upravo zbog toga nitko nije očekivao da će u skupini pobijediti Nigeriju, biti prvi u skupini te se plasirati u četvrtfinale nakon što su prošli favorizirani Kongo u osmini finala. Nitko osim Dupuisa i njegovih igrača.

Iako uvijek postoje iznenađenja u nogometu, niska očekivanja prije natjecanja bila su opravdana. Reprezentativci su prije natjecanja boravili u poluizgrađenom hotelu po kojem su hodale kokoši. Infrastrukture nema, no kaljenje mnogih nogometaša u drugoj francuskoj ligi (13 od 23 igrača) s puno boljim uvjetima neizmjerno je pomoglo u posljednje vrijeme.

– Ovaj se sastav više temelji na momčadi nego na pojedincima. Jednostavno su puni želje da učine stanovnike Madagaskara ponosnima. To narodu treba – rekao je francuski strateg.

>> Pogledajte galeriju: na utakmicama Copa Americe bilo je vruće na tribinama

Madagascar
1/13

Još jedna sjajna anegdota dogodila se poslije pobjede nad Kongom. Vođa navijača poklonio je reprezentaciji 200 eura, koje su igrači međusobno podijelili. Inače, prosječna mjesečna plaća u zemlji s 26 milijuna stanovnika iznosi 33 eura.

Danas 108. reprezentacija svijeta ima priliku ući među četiri najbolje afričke momčadi, a na tom putu stajat će im 25. reprezentacija svijeta, Tunis.

Igrači Alaina Giressea koji su prije natjecanja u Varaždinu pobijedili Hrvatsku 2:1 igraju odličan turnir, no nakon ovakvog izdanja 14. najnesretnije zemlje svijeta Madagaskar neće biti otpisan. Usrećiti svoj napaćeni narod glavni je cilj, a takav motiv zna biti puno važniji od rostera na papiru.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije