Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena utakmica

Otkriveno zbog čega su igrači Osijeka i Željezničara završili u bolnici

Osijek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
25.03.2017.
u 15:44

Igrači obje momčadi pili su vodu nakon odrađenog treninga u četvrtak, a potom su počeli zdravstveni problemi.

Osijek i Željezničar trebali su danas od 15 sati igrati prijateljsku utakmicu, no zbog zdravstvenih teškoća igrača obiju momčadi susret je odgođen.

Prvo su stigle informacije kako je sinoć deset igrača sarajevskog kluba potražilo liječničku pomoć u osječkoj bolnici. Pretpostavljalo se da su se otrovali hranom u hotelu. No, nakon što su se na želučane bolove požalili i igrači Osijeka, koji nisu ručali u hotelu, u medijima se pojavila informacija kako se sumnja da je problem u vodi na stadionu u Gradskom vrtu.

No, ustanovljeno je kako je riječ zapravo o crijevnoj virozi.

- Da, ta je viroza uvjetovala neodigravanje susreta kojeg smo i mi i Osječani s nestrpljenjem očekivali. No, zdravlje nam je svima najvažnije i ne bi imalo smisla forsirati nešto u novonastalim okolnostima. Koristim priliku da se zahvalim Nogometnom klubu Osijek, vašem gradonačelniku Vrkiću koji nas je primio u gradskoj upravi i svima koji su nam ovih dana bili i više nego ugodni i ljubazni domaćini u gradu na Dravi - rekao je Haris Alihodžić, team menadžer FK Željezničar, stoji na stranicama NK Osijeka.

O kakvim je konkretno problemima riječ, odgovor je dao zamjenik ravnatelja Kliničko-bolničkog centra Osijek, dr. Vlatko Kopić.

- Igrači Željezničara završili su na liječenju na Klinici za zarazne bolesti KBC Osijek, zbog enterovirusne infekcije. Riječ je o akutnoj virusnoj infekciji koja dovodi do gastroenteritisa i ne ostavlja kronične posljedice, ali zahtijeva intenzivnu parenteralnu rehidraciju uz ostalu simptomatsku terapiju, te akutno onesposobljava pacijenta. Stoga, bez obzira što se radi o prolaznoj infekciji, oboljeli trebaju poštedu od tjelesnih aktivnosti uz mirovanje kroz idućih nekoliko dana do smirivanja tegoba. Uslijed toga nogometaši Željezničara nisu u mogućnosti odigrati utakmicu protiv našeg prvoligaša. Ovakve akutne virusne infekcije su uobičajene za ovo doba godine i učestale su na našem području te nemaju nikakve veze s vodom, kako se to spominje u nekim medijima. U ime KBC Osijek, Željinim igračima želimo brz oporavak - rekao je Kopić.

>>Modrić, Subašić i Livaković učlanili se u NK Zadar: 'Oni neće dozvoliti da klub propadne'

>>Huligan koji je želio napasti suca na derbiju mora u zatvor!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije