Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesporazum

Igrači odgovorili Červaru: Da nije bilo nas, ne bi bilo ni Line

Croatia's men's handball team, including from L-R, Ivano Balic, Venio Losert, and Mirza Dzomba form a circle with team mates as they celebrate their quarter-finals win against Greece at the Athens 2004 Olympic Games August 24, 2004. Croatia defeated Greec
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.09.2016.
u 10:41

– Te njegove izjave pogodile su me i osobno. Što znači da sam rukometno nepismen? Da je to istina, onda danas ne bih bio glavni menadžer najboljeg hrvatskog kluba, kazao je Jović

Lino Červar, najtrofejniji hrvatski rukometni trener, čovjek koji ima svjetsko i olimpijsko zlato s hrvatskom reprezentacijom, malo se nespretno izrazio u razgovoru za rukometni portal Balkan-handball. Zastrašujuće je zazvučala njegova izjava: “Preuzeo sam generaciju koja je bila najslabija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila najnepismenija generacija, to je bila generacija neodgojenih igrača koji su se međusobno tukli”.

– Jedan takav gospodin, trener koji bi trebao odgajati mlade generacije, koji je uzor mnogim mladim trenerima, nije trebao to reći. Znate kako narod kaže – to pas s maslom ne bi pojeo. Eto, to je moj komentar na te njegove izjave – rekao je Božidar Jović, igrač iz te generacije.

Jović: Vujović je bolji od Line

– Te njegove izjave pogodile su me i osobno. Što znači da sam rukometno nepismen? Da je to istina, onda danas ne bih bio glavni menadžer najboljeg hrvatskog kluba, ne bih kao privatni poduzetnik hranio 85 obitelji. Što da kažem, kako me Lino samo ponizio kada sam na SP-u u Portugalu 2003. prebačen na tribinu, kao gledatelj, kao višak. Ja, koji sam 1996. osvojio olimpijsko zlato, a osvajanje tog zlata on je mogao samo pratiti na televiziji – dodao je prilično ljutiti Jović.

Njegovi suigrači iz tog vremena nisu baš bili raspoloženi za komentare.

– Svim tim mojim bivšim suigračima mogu samo reći – zašto se bojite? A bili su glavni kada su bili komentatori u novinama ili televizijama u vrijeme kada su reprezentaciju vodili Slavko Goluža i Željko Babić – rekao je Jović, kojem je zasmetala i Linina izjava da je potrebno nešto više da biste se popeli na Olimp te da sadašnja Hrvatska, kao i Slovenija, imaju dobre izbornike, ali i sindrom da kiksaju u presudnim utakmicama.

– Ne znam zašto proziva i slovenskog izbornika Veselina Vujovića, koji je i trener našeg PPD Zagreba. Možda mu je krivo što je Vujović s puno slabijom momčadi i puno manjim budžetom dvaput igrao u četvrtfinalu Lige prvaka. Kada je Lino bio trener Zagreba, imao je velik budžet, imao je Vorija, Balića, Duvnjaka i ispao u osmini finala – zaključio je Jović.

I Valter Matošević, legendarni vratar koji je s Linom osvojio svjetsko i olimpijsko zlato, bio je neugodno iznenađen Červarovim intervjuom.

– Ne mogu vjerovati da je Lino tako nešto rekao. Pa da nije bilo te generacije, ne bi danas bilo ni njega. Te su izjave dno dna i jako ih je ružno pročitati. Što znači da nismo bili dobro odgojeni i da smo se tukli? To nema veze s istinom. Uvijek smo imali dobru atmosferu – rekao je Matošević.

Hvala im na svemu

Lino Červar nije se previše uzbuđivao oko tih rečenica.

– Pa ja bih bio luđak prve kategorije da je to moje mišljenje o igračima koji su mi donijeli slavu, o igračima koji su moja djeca i o kojima se treba snimiti film. Ti su igrači svjetsko čudo, sve ih podjednako volim. Pa zar mislite da bih se s igračima obračunavao preko novina? – rekao je u dahu Červar.

Ali, piše da ste to izjavili...

– Da, ali izostavljen je jedan jako bitan detalj. A to je da sam novinaru rekao: “Evo što se pisalo o hrvatskoj reprezentaciji 2002., nakon posljednjeg mjesta na EP-u”. Sve to što sam rekao pisali su mediji, nisu to moje riječi. I svatko tko je imalo pametan shvatit će da ja takvo što o igračima s kojima sam proveo sedam, osam godina nikad ne bih rekao. Htio sam samo novinaru objasniti u kakvoj sam se situaciji našao i kakvo sam stanje zatekao u reprezentaciji pa sam mu čitao isječke iz novina. A sve te ružne izjave nisu moje, tako su mediji tada pisali. O toj generaciji koju sam vodio mogu samo reći da im hvala na svemu što smo zajedno ostvarili – zaključio je Lino Červar. 

Komentara 19

PE
Pemzla
11:20 01.09.2016.

Eto, opet se pokazalo da novinari zakuhavaju kašu radi senzacionalizma i čitanosti njihovih tzv. članaka. Nije Lino dno dna nego su to te spodobe koje sebe nazivaju novinarima, a nemaju tri čiste o tom poslu.

VR
vrbaZG
11:42 01.09.2016.

A i ovaj naslov je sramotan, trebalo bi pisati prvo što je gospodin Lino Červar zaista rekao.

VR
vrbaZG
11:41 01.09.2016.

Svima koji imaju imalo soli u glavi je bilo jasno što je gospodin Lino Červar mislio, a "novinari" su samo još jednom pokazali svoje pravo lice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije