Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dogovora

Igrači Lokomotiva odbili smanjenje plaća: Donijeli smo novac od LP-a!

Vedran Ćorluka
Foto: Instagram
1/2
11.04.2020.
u 13:20

Igračima je prijedloženo da plaće za travanj i svibanj budu smanjene za 40 posto

Pandemija koronavirusa već je nekolicinu klubova primorala da srežu troškove i igračima smanje plaće, a došao je red i na rusku ligu.

Tamo su se svog dijela prihoda već odrekli nogometaši Zenita, Spartaka i CSKA Moskve. Isti prijedlog bio je i na stolu Lokomotiva, no tamo su igrači predvođeni kapetanom Vedranom Ćorlukom odbili prijedlog da im se plaće za travanj i svibanj smanje za 40 posto.

Na njihovu stranu stao je i trener Jurij Semin.

- Nemojte optuživati igrače da su pohlepni i nezahvalni jer navodno ne razmišljaju o klubu koji ih hrani. Oni su klubu omogućili golem novac plasmanom u skupine Lige prvaka dvije godine zaredom - rekao je trener jer je klub u posljednje dvije sezone igrao u skupinama LP-a i prema procjenama zaradio oko 50 milijuna eura.

- Najlakše je reći: Odrekni se dijela plaće. Od ugovora s klubom ne žive samo igrači, nego i njihove obitelji. Ponekad su to velike obitelji, kao što je to slučaj s našim Brazilcima. Sinovi, braća, rođaci i svi ostali ovise od toga što će im naš igrač poslati iz Rusije. Većina ruskih igrača u sličnoj je situaciji i mnogi od njih dolaze iz siromašnih obitelji. Nemojte zaboraviti da cijela rodbina ovisi o njima – zaključio je.

Dogovor zasad nije postignut, ali novi sastanak uprave i igrača dogovoren je za sljedeći tjedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije