Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procurilo zašto je trojac izbačen iz Hajduka

Igrači Balakovu: Kupi kartu za Bugarsku, još si dva dana tu!

'05.05.2011., Split - Predsjednik Hajduka Hrvoje Males odrzao je izvanrednu konferenciju za novinare povodom odlaska na pregovore s Barcelonom. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
22.11.2011.
u 13:42

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš otkrio je, na upit dioničara, zašto su iz momčadi izbačeni mladi reprezentativci Trebotić, Tičinović i Glumac.

Hajdukova skupština imala je očekivani slijed, na mandat od četiri godine izabran je novi Nadzorni odbor u sastavu Josip Paladino, Šime Luketin, Vjekoslav Hrabar, Branka Ramljak, Ljubo Pavasović Visković, Nikola Koceić Bilan i Ante Majić, koji će predstavljati Grad Split (većinski vlasnik), a izabrali su ih članovi udruge Naš Hajduk te Jako Andabak (nije bio na skupštini) i Petroslav Sapunar.

Od 339.088 glasova jednoglasno je izabran Paladino i dobio prave ovacije, a isto se zbilo s Ramljako, Hrabarom. Pri izboru Pavasovića Viskovića bila su tri suzdržana glasa, za Koceić Bilana jedan. Luketin i Majić imali su jedan glas protiv, Andabak dva, Sapunar 102.

– Velika mi je čast što zahvaljujem u ime Nadzornog odbora, jer sam najstariji. Kraj mog imena stoji Zagreb, ali rodio sam se u Splitu, tako se i osjećam. Hrvatsku i Hajduk svi ovdje nosimo u srcu, zbog toga sam se i kandidirao. Nisu dobra vremena, bilo je i težih. U ovih sto godina klub, koji nije samo klub, već je nešto više i nešto što nosimo u srcu, imao je i teže dan. Nikad nije toliko teško, čak kad si na koljenima i puziš, moraš ugristi onog ispred sebe. Hrabrost i poštenje, te su dvije riječi motiv ovog nadzornog odbora – kazao je Paladino.

A prije izbora NO-a bilo je raznih govornika, neki su tražili smjenu uprave.

– Kupili ste sedam igrača, kod šest se pogriješili, morate otići – obratio se dioničar Jerković Hrvoju Malešu i Milu Nižetiću.

Drugi su zamjerali Malešu na javnim istupima, posebno na priznanju da je digao kredit i miješanju Balakovu u posao.

– Neke zamjerke prihvaćam, u daljnjem ću se radu potruditi biti još bolji – replicirao je Maleš.

A Pavle Cicarelli odgovarao je na pitanja je li projekt Barcelona uspješan i je li istina da je za tu utakmicu angažirao društvo Nobilo-Cetinski u kojem je radio prije nego što je došao u Hajduk.

– Želio sam uzeti renomiranu event-agenciju, a zbog malog vremena za projekt želio sam da budu kompatibilni sa mnom. Zbog toga sam ih angažirao. Barcelona je pozitivan projekt, kad se računi zbroje bit ćemo 500 tisuća kuna u plusu – rekao je Cicarelli, koji je negirao da je bilo kada izjavio da Hajduk od marketinga može zaraditi 200 milijuna kuna.

Maleš je uime uprave iznio plan i program Hajdukova rada za 2012. godinu.

– Naši su ciljevi osvajanje prvenstva, hrvatskog kupa, igranje u europskom natjecanju. Sve ispod toga nije razina Hajduka. Želim moderan europski klub na svim područjima djelovanja. Strategija će biti razvijanje naše omladinske škole, naš oslonac bit će mladi igrači, koje ćemo proizvesti. Radimo na tome da će Hajduk imati 100 posto udjela u prodaji igrača koji su ponikli u našoj školi, to može biti samo tako i nikako drugačije. Analizirali smo financijske izvještaje, ugovori su smanjeni za 265 tisuća eura, jedan igrač odrekao se 100 tisuća eura u korist Hajduka. Stanje koje smo zatekli bilo je loše, kad smo u svibnju stigli u klub isplatili smo plaće za ožujak i taj ritam pratimo – između ostalog kazao je Maleš.

Govorio je o revidiranju ugovora s tehničkim sponzorom Umbrom, o smanjenom broju igrača pod ugovorom sa 51 na 44, ulaganju u Primorac, umjetnu travu... Maleš je najavio planiranu prodaju igrača, organizacijsku strukturu, vraćanje turnira Trofej Marjan.

– Proračun se puni 70 posto od prodaje igrača, taj se iznos mora smanjiti na 50 posto, i to s tendencijom smanjenja. Javno-privatnim partnerstvom pokušat ćemo ostakliti stadion, razgovarali smo i o prodaji imena. A novom Nadzornom odboru predložit ćemo da dignemo novi kredit, pa da neke igrače isplatimo uz određenu naknadu – kazao je Maleš i predočio da će proračun u 2012. godina biti 89 milijuna kuna, što je 20 milijuna kuna manje nego u 2011. godini.

Nije izdržao kada su ga dioničari upitali zbog čega su iz momčadi izbačeni mladi reprezentativci Trebotić, Tičinović i Glumac.

– Kad jedan mladi reprezentativac nogom razbije vrata kuhinje, a drugi kaže Balakovu neka kupi kartu za Bugarsku jer je gotov, ali on to ne zna, onda oni ne trebaju biti tu – žestoko je rekao Maleš.

Ali, ni to nije odgovaralo nekim dioničarima, zamjerili su mu što je otkrio informaciju koju će "zlonamjerni novinari" objaviti.

Komentara 18

MI
Mikeš09
14:01 22.11.2011.

Opće poznata činjenica da se ništa ne događa preko noći i za nešto stvorit treba vremena i odriješit donekle kesu ali u Hajduku to ne prolazi jer nemaju pravog gazdu već nekakav rigidni oblik samoupravljanja prepisan od nekih klubova iz vana...kakva uprava - takav i klub,koliko para - toliko će bit i muzike...e moj hajduče...

PU
pumbica
14:15 22.11.2011.

Jesam rekao da če mu ovaj predsjednik .Dati nogu.Jer taj predsjednik se kuži u nogomet.Kao vaterpolista u skijanje.Nije trener kriv.Što nema igrače kiji ne žele igrati....

DU
Deleted user
13:56 22.11.2011.

Pa je nedopustivo je da igrači razbijaju vrata, nedopustivo je da se svađaju s trenerom ali mislim da je još nedopustivije da se na klupu dovede strani trener bez ikakvih posebnih referenci i da odmah kažem trpi mu se i ono što se nebi otrpilo ni jednom domaćem treneru. Pa Ćiru ste potjerali u sekundi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije