Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI HRVAT U MADRIDU

Igor Jovičević u četiri godine za Real Madrid nije zaigrao ni sekunde

Igor Jovićević
Foto: Borna Filic/PIXSELL
05.05.2015.
u 10:39

U ugovoru je imao klauzulu po kojoj bi mu Real Madrid morao platiti dodatih 1,8 milijuna dolara ako zaigra za prvu momčad. Novac je, na Igorovu žalost, ostao u zraku...

Igor Jovićević (41) bio je prvi hrvatski igrač koji je u Real Madrid prešao iz hrvatskog kluba. Menadžer Predrag Naletilić omogućio mu je 1991. transfer iz Dinama u Real Madrid, no Igor u četiri madridske godine nije odigrao ni minutu za prvu momčad.

Naime, u ugovoru je imao klauzulu po kojoj bi mu Real Madrid morao platiti dodatih 1,8 milijuna dolara ako zaigra za prvu momčad. Novac je, na Igorovu žalost, ostao u zraku...

Tako je Igor odigrao 79 utakmica za Real Madrid B i El Clasico osjetio samo u drugoj španjolskoj ligi. S druge, katalonske strane, igrač slične sudbine bio je Goran Vučević.

Igorovu karijeru 1994. presjekla je teška ozljeda ligamenata koljena koju je dobio na utakmici mlade reprezentacije s Ukrajinom u Kijevu.

Istodobno s Igorom, u Real Madridu bio je i njegov otac Čedo, nekadašnji Dinamov nogometaš. Radio je u nogometnoj školi najvećega svjetskog kluba i asistirao Rafaelu Benitezu. Rafa je u međuvremenu postao europski prvak s Liverpoolom, danas vodi Napoli, a senor Čedo uživa vježbajući Lokomotivine klince na Kajzerici.

>> Jovićević: Sanjam dan kad ću sjesti na klupu Dinama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije