Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK - HAJDUK 0:1

Ibrina majstorija iz slobodnjaka donijela 2. mjesto

Šibenik - Hajduk (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/14
17.04.2010.
u 22:05

Istaknuo se odlični Hajdukov vratar Danijel Subašić, a s obzirom na probleme s vratarima to može veseliti izbornika Slavena Bilića.

Hajduk se domogao druge pozicije. Cibalia je doživjela poraz u Karlovcu, a Splićani su pogotkom Ibričića slavili u derbiju protiv Šibenika (1:0). Pognuo je Branko Karačić glavu u poluvremenu, širio ruke.

U mislima mu je bila 34. minuta kada je Božić propustio realizirati zicer. Buljat je dugu loptu glavom samo skrenuo Zecu u for, a opasni Šibenikov napadač odmah je šutirao, Subašić odbio, a Božić promašio. Prije je Subašić imao još jednu odličnu obranu, u 5. minuti, kada je udarac Bloudeka izbacio u korner.

A s druge strane, Goran Blažević odlično je ušao u Ibričićev šut u 15. minuti kada ga je uposlio Ljubičić. Inače, sama utakmica bila je dosta živa, borbena, uvertira u finalne dvoboja Kupa Hrvatske bila je sasvim solidna.

Zec je stvarao paniku u Hajdukvoj obrani, svaki put kad bi bio u dodiru s loptom Splićani su bili u fazi alarma. Usamljeni Zec, to je ujedno i problem Šibenikove igre. A Hajduk se gušio u sredini, preko boka su nešto pokušavali Anas Sharbini i Jozinović, ali bez većeg učinka.

– Imam osjećaj da je dovoljan samo jedan pravi udarac, napad i da ćemo povesti. Šibenik je zreo da ga pobijedimo – u poluvremenu je govorio šef struke bijelih Ivica Šurjak. I bio je u pravu, u 53. minuti Hajduk je poveo s 1:0.

Strijelac je bio, a tko bi drugi, Senijad Ibričić. Zabio je nedavno Dinamu, pa Istri, sada Šibeniku. Ibričić je majstor za prve golove. Odapeo je iz slobodnjaka, skroz iskosa, zaspao je malo i Blažević, a lopta je ušla uz bližu vratnicu. Šibenik nije imao snage podići ritam igre, vodstvo Hajduka presjeklo je Karačićeve igrače.

A i kada bi koja lopta prošla, na djelu je bio vrlo sigurni Danijel Subašić, koji je branio u reprezentativnom svjetlu. S obzirom na nevolje s vratarima, hrvatski izbornik Slaven Bilić može biti zadovoljan.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
06:37 18.04.2010.

Pa Ibro je pravi Lionel Messi u zapadno balkanskom celofanu..

IN
ivanjska.noc
01:14 18.04.2010.

Svaka čast Ibri na golu, ali bi mi ipak bilo draže da je Šibenik pobijedio. Kad će već izgubit Kup, bar nešto da im ostane... ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije