Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PUNO MI ZNAČI'

Ibrahimović oduševljen nakon što je primio Večernjakovu nagradu!

30.05.2021.
u 07:49

Zlatan Ibrahimović zahvalio je za ovu nagradu poručivši kako mu puno znači jer je stigla iz očeve BiH i majčine Hrvatske

U kategoriji Sport priznanje za sportaša godine osvojio je proslavljeni košarkaš, zvijezda Utah Jazza Bojan Bogdanović. Osim po sjajnim igrama, popularni Babo iz Mostara postao je najplaćeniji hrvatski sportaš u povijesti. Bojana je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače laureatom proglasio Marinko Gilja, generalni direktor Elektroprivrede HZ HB, a Večernjakov pečat u Bojanovo ime primila je Martina Bogdanović, njegova sestra.

Podsjetimo, dok je trajala manifestacija Večernjakov pečat, Bojan je sa svojim klubom iz Salt Lake Cityja bio bitku za naslov NBA prvaka, pa mu je iz razumljivih razloga nagrada morala biti uručena u SAD-u. Nakon ozljede Donovana Mitchella Bogdanović je postao nositelj igre Utah Jazza, koji je imao najbolji omjer u regularnom dijelu sezone od svih NBA klubova i jedan je od favorita za osvajanje prstena.

Američki san

No, plaketa Večernjakova pečata stigla je i do savezne države Utah gdje mu ju je uime Večernjeg lista uručio Damir Kreilach, nogometaš Real Salt Lakea. Za one koji ne znaju, Kreilach je bio jedan od najobožavanijih igrača Rijeke, koji je još 2018. godine u SAD-u pronašao svoj novi, privremeni dom gdje danas sa svojom obitelji, suprugom Ivanom i kćerima Mijom i Mari, živi svoj američki san.

- Pozdrav iz Utaha, poštovani gledatelji Večernjakova pečata. Velika mi je čast i zadovoljstvo što je naš kolega, popularni Leteći Mostarac, proglašen sportašem godine u svom rodnom gradu. Vjerujem da već znate o kome je riječ. Jedino što ja mogu reći jest: Bojane, čestitam ti od srca i da ćeš i dalje ostati sjajan kakav si bio i do sada - kazao je Kreilach uručivši plaketu Bojanu.

- Poštovani gledatelji, poštovani predstavnici Večernjeg lista, izuzetno sam sretan i zahvalan zbog ovoga priznanja. Dolazi nakon za mene jako teške godine, ozljede, oporavka i povratka na teren. Ovo je godina i novog normalnog na koje se jednostavno ne možeš naviknuti jer je sport bez publike nezamisliv. Nadam se da će ova pandemija uskoro završiti i da ćemo svi nastaviti živjeti normalnim životima. Ja mogu samo obećati da ću ove sezone, uz svoj tim sastavljen od vrhunskih košarkaša, pokušati otići do kraja NBA lige. Za kraj želim vas još jednom pozdraviti, napose moju obitelj i Mostar, hvala još jednom i svako vam dobro - kazao je u svojoj poruci upućenoj preko Pečata televizijskom gledateljstvu Bogdanović, koji je nedavno popravio osobni rekord u broju ubačenih koševa u NBA-u s 44 na 48, čime je pretekao i legendarnog Dražena Petrovića.

Od Amerike do Italije

Osim SAD-a, gledatelji Večernjakova pečata mogli su vidjeti i javljanje iz Italije, odnosno Milana, gdje je posebno priznanje za iznimna sportska dostignuća dobio Zlatan Ibrahimović. Neuništivi Ibrakadabra briljira i u 40. godini u dresovima Milana i švedske reprezentacije. A mogao je birati i između očeve BiH i majčine Hrvatske.

U Milanu trenutačno svlačionicu dijeli s bosanskohercegovačkim reprezentativcem Radom Krunićem te dvojicom Hrvata - Mariom Mandžukićem i Antom Rebićem, koji mu je i uručio ovo priznanje uime Večernjeg lista. Ovaj sjajni nogometaš čiji će uspjesi zasigurno ući u povijest u ovoj je sezoni zabio 14 prvenstvenih golova, a svojim je nastupima, ali i pobjedničkim stavom itekako digao cijelu momčad Milana u koju je stigao u zimu 2020. na nagovor, između inih, i Zvonimira Bobana.

Zlatan je, inače, strog prema svojim suigračima, on je neosporni autoritet u svlačionici Rossonera i osjetili su to mnogi, ali očito je kako se Ibra i Ante jako dobro razumiju, što se i vidi na terenu. Zlatan Ibrahimović zahvalio je za ovu nagradu poručivši kako mu puno znači jer je stigla iz očeve BiH i majčine Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije