Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švedski Ljajić

Ibrahimović na meti ultradesničara jer ne pjeva švedsku himnu

svedska
VL
05.06.2012.
u 12:09

– Naravno, volio bih kad bi svi igrači pjevali za vrijeme himne, ali nismo svi isti – rekao je izbornik Hamren.

Nije Srbija jedina zemlja koja se bavi time koji nogometaši pjevaju himnu prilikom njenog intoniranja, taj je "problem" počeo kopkati i Šveđane. Naime, njihov najbolji igrač i kapetan reprezentacije Zlatan Ibrahimović ne pjeva nacionalnu himnu na utakmicama, zbog čega se već duže vrijeme nalazi na meti ultradesničarski skupina u Švedskoj. I novinare je zanimalo zašto Zlatan šuti za vrijeme himne, no umjesto švedske zvijezde odgovorio je izbornik Erik Hamren.

– Naravno, volio bih kad bi svi igrači pjevali za vrijeme himne, ali nismo svi isti. Mogu samo potvrditi da oni svi jednako vole zemlju u kojoj su odrasli, pjevali oni himnu ili ne na utakmicama. Uostalom, kad bismo izbacivali svakoga koji ne pjeva himnu, malo tko bi nam ostao. Već godinama stižu mi nebrojena pisma navijača koji se žale zbog toga. Ni sam ne znam na koliko njih sam već odgovorio, ali igrače ne treba suditi prema tome tko pjeva himnu ili ne – kaže Hamren.

Švedska, za razliku od Srbije s kojom igra prijateljsku utakmicu večeras, nema pravilo o izbacivanju iz reprezentacije svih onih koji ne pjevaju himnu. Podsjetimo, izbornik Srbije Siniša Mihajlović udaljio je iz A-vrste Adema Ljaljića jer nije pjevao himnu.

Komentara 3

ZD
Zoran-Düsseldorf
12:18 05.06.2012.

Svedska za razliku od Srbije, kakav grozan tekst,povraca mi se.

LC
luka_cro
12:53 05.06.2012.

Samo naprijed, Ibra! Niko te ne tjera da pjevas ako neces!

Avatar poljicanin
poljicanin
20:21 05.06.2012.

Nije on na terenu da pjeva nego da igra i zabija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije