Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA UOČI KOSOVA I FINSKE

Iako je ostao bez veznog reda, Čačić ne smije kiksati

reprezentacija trening
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
04.10.2016.
u 10:42

Optimizam je dobar kad je čvrsto utemeljen na opipljivim razlozima, međutim dojma smo da uoči ovih nimalo lakih gostovanja Čačić ima još kako mnogo razloga za oprez, ako ne i zabrinutost!

U kvalifikacijskim dvobojima za odlazak na SP u Rusiji protiv Kosova (četvrtak, Skadar) i Finske (nedjelja, Tampere), hrvatska će nogometna reprezentacija biti i bez Ivana Rakitića! Nakon kapetana Luke Modrića i Dejana Lovrena, eto, otpao je i veznjak Barcelone, reprezentativni dokapetan, kojeg muči ozljeda Ahilove tetive, zbog koje je preskočio i nedjeljni poraz Barce u Vigu protiv Celte (3:4).

Zanimljivo, u posljednjih 10 godina, računajući utakmice za bodove, samo smo jednom bili i bez Modrića i bez Rakitića (Malta 2011., pobjeda naših 3:1).

Izbornik Ante Čačić odmah je jučer reagirao i umjesto Rakitića pozvao Dinamova kapetana Domagoja Antolića, tragičara derbija s Hajdukom. No, to “napadačko sljepilo” nije omelo izbornika, koji u Antoliću ipak i dalje vidi “ono nešto”...

Ali, tu nije kraj nevoljama s ozljedama – aduktor, naime, muči Vedrana Ćorluku, koji je po dolasku u Zagreb bio na preventivnom pregledu. Srećom, pregled je pokazao da će biti spreman za utakmice s Kosovom i Finskom.

Pola momčadi bez minutaže

– Oslabljeni smo, osjetno hendikepirani, ali naš se cilj ne mijenja: pred nama je imperativ pobjede u obje utakmice! “Napale” su nas ozljede, ali nemamo pravo ni na kakav alibi, kvaliteta igrača koje imam u svlačionici mora biti dostatna za upisivanje svih šest bodova i opravdavanje uloge favorita – rekao je odlučni Čačić.

Optimizam je dobar kad je čvrsto utemeljen na opipljivim razlozima, međutim dojma smo da uoči ovih nimalo lakih gostovanja Čačić ima još kako mnogo razloga za oprez, ako ne i zabrinutost! Naime, velik broj naših reprezentativaca ne igra u svojim klubovima, standardni su tek Subašić, Ćorluka, Vida, Badelj, Kalinić i Kramarić. Kad nema prave minutaže, nema ni prave forme...

Vrsaljko, Strinić, Perišić, Brozović, Rog, Mandžukić i Pjaca “šaraju” između klupe i travnjaka, a u ovom je trenutku možda najveći razlog Čačićeve glavobolje Marcelo Brozović. Hrvatska je, naime, ostala bez dvojice ključnih veznih igrača, bez kapetana i dokapetana, pa bi logično bilo očekivati da sad u prvi plan dospiju Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. I dok Kovačić u Realu ima malu minutažu zbog jednostavne spoznaje da ima boljih od njega, s Brozovićem je sasvim druga priča, praktički je sam sebe eliminirao iz Interove svlačionice.

Posljednju je utakmicu za Inter, naime, odigrao prije gotovo tri tjedna (poluvrijeme protiv izraelskog Hapoela u Europskoj ligi, 15. rujna), da bi nakon toga u dva navrata, zbog svoje neozbiljnosti i neprofesionalnog odnosa, bio izbačen iz momčadi! Nizozemac Frank de Boer, Brozovićev trener u Interu, nema razumijevanja za njegove gluposti u svlačionici i po društvenim mrežama, pa ga je u dva tjedna čak dva puta udaljio od terena!?

Brozović slab s Turcima

Dodamo li k tome da je i posljednji Brozovićev nastup za Hrvatsku (ušao je u Zagrebu protiv Turske) bio ispod svake razine, očito je da je Čačić u velikim problemima kad govorimo o hrvatskom veznom redu, o “motoru i duši” momčadi. Međutim, izbornik nije želio previše govoriti o “slučaju Brozović”...

– Ne mogu komentirati zašto Brozović ne igra u Interu. A u vezi s utakmicom protiv Turske, nije to bilo ništa novo, imamo već iskustva s takvim Brozovićevim reakcijama i nastupima – rekao je izbornik.

Prema svemu sudeći, Brozović neće biti ni u Čačićevu prvom planu, posebno ne za utakmicu u Skadru, gdje bi naš sastav mogao ovako izgledati (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić – Badelj, Kovačić – Pjaca, Rog, Perišić – Mandžukić.

Komentara 1

GL
GLADIATOR
23:16 04.10.2016.

kiks već imamo protiv turske, sad je došao i peh, onda sljedi loše vrjeme, loš teren itd., sami smo krivi za bahat nastup protiv Turaka i izgubljene bodove, pravo na kiks protiv Kosova i finske nemamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije