Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl ili...?

I to smo dočekali: prva borba žene i muškarca u ringu

Borba
Foto: Screenshot Youtube
1/2
Autor
Ante Buškulić
19.12.2013.
u 20:56

– Pravila ne zabranjuju borbe muškaraca protiv žena, ali kada ih interpretirate, vidite da oboje sportaša moraju biti ravnopravni

Rio de Janeiro trebao bi sutra navečer ugostiti najbizarniju borbu u povijesti borilačkih sportova, vjerojatno i čovječanstva: u ringu će se sučeliti muškarac protiv žene! Umotvorina je to brazilske MMA organizacije Shooto, a pioniri su Emerson Falcao (167 cm, 61 kg, omjer u karijeri 0-1) i Juliana Velasquez (165 cm, 61 kg, 0-0).

– Tražili su iz moga kluba ženskog borca i klub je predložio mene. Spremna sam i prihvaćam izazov, s velikim očekivanjima. Dobro sam istrenirana, a ionako svaki dan vježbam s muškarcima – rekla je Juliana, dok je “muškarčina” Falcao u ponedjeljak navečer (trebao je imati drugog suparnika) objavio da odustaje od nastupa na toj priredbi zbog ozljede, pa se naglo predomislio kada mu je organizator dodijelio suparnicu! Ideja je to predsjednika organizacije Shooto Andrea Pederneirasa, koji još nije objasnio hoće li za tu borbu primijeniti neka drugačija pravila. No, Osiris Maia, član Brazilskog MMA saveza, odgovornog i za Shootove priredbe, ne slaže se s time:

– Pravila ne zabranjuju borbe muškaraca protiv žena, ali kada ih interpretirate, vidite da oboje sportaša moraju biti ravnopravni, prema čemu se muškarcima nipošto ne smije dopustiti da se bore sa ženama! Shooto je o tom događaju obavijestio samo medije, ne i nas. Još ćemo vidjeti hoće li se borba doista održati, ali pitate li mene: nema šanse!

Ako je to bio samo marketinški trik – uspio je.

Komentara 4

Avatar million
million
18:02 20.12.2013.

Pa zar nismo ravnopravni ? hahahah

Avatar satara
satara
22:32 19.12.2013.

Jedva čekam.....ovakve borbe bi se trebale malo češće organizirat...pa parter, pa klinč, pa ono di se on malo zavuče ispod nje ili ona njeme pa ga oće savladat, ma milina...dajte ljudi organizirajte to da se narod malo razveseli po ovom kijametu....

JA
JASTREBAC
10:28 20.12.2013.

O-G-A-V-N-O ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije