Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I treći poraz u Antalyji

I Srpkinje prejake za izabranice Ive Majoli, ostaje nam borba za ostanak

Antonia Ružić
12.04.2023.
u 14:56

Hrvatske se tenisačice u Kupu B. J. King (prijašnjem Fed kupu) natječu od 1992. godine i dosad nisu polučile neki značajniji rezultat, iako smo imali tenisačice iz društva Top 10 i Top 20. Najuspješnija godina bila nam je 2002. kada je reprezentacija u kojoj su glavne zvijezde bile Iva Majoli i Jelena Kostanić, predvođena Goranom Prpićem kao izbornikom, ušla u četvrtfinale Svjetske skupine

Hrvatska ženska teniska reprezentacija doživjela je na turniru Prve skupine Kupa B. J. King u Antalyji i treći poraz. Ovaj put bolje od izabranica Ive Majoli bile su Srpkinje (3:0), stigavši do pobjede već nakon pojedinačnih mečeva. Najprije je Mia Ristić, 16-godišnja srbijanska nada (412. na WTA listi), nadjačala Antoniju Ružić sa 6:4, 6:3, a potom je Tara Würth poražena od Lole Radivojević (269.) sa 2:6, 7:6, 5:7. U susretu parova Olga Danilović i Katarina Kozarov svladale su Luciju Ćirić Bagarić i Taru Würth sa 6:4, 6:1.

Time su se ambicije naših cura da prođu dalje, za što je trebalo ostvariti plasman na jedno od prvih dvaju mjesta u skupini, rasprsnule kao balon od sapunice. Dapače, sad se moramo boriti za ostanak u Prvoj skupini jer posljednje dvije reprezentacije s turnira ispadaju u Drugu.

Hrvatske se tenisačice u Kupu B. J. King (prijašnjem Fed kupu) natječu od 1992. godine i dosad nisu polučile neki značajniji rezultat, iako smo imali tenisačice iz društva Top 10 i Top 20. Najuspješnija godina bila nam je 2002. kada je reprezentacija u kojoj su glavne zvijezde bile Iva Majoli i Jelena Kostanić, predvođena Goranom Prpićem kao izbornikom, ušla u četvrtfinale Svjetske skupine, što znači da je bila među osam najboljih sastava svijeta.

Nakon toga je naša vrsta godinama bila na rubu Svjetske skupine, a definitivni sunovrat uslijedio je 2008., kada smo nakon poraza od Srbije u Zagrebu (2:3), ispali u Prvu skupinu i iz nje se do današnjeg dana nismo izvukli.

Iva Majoli izbornica je od 2012., što znači da već 13. godinu ne uspijeva pomaknuti našu reprezentaciju iz bunara Euroafričke zone. Lani smo se, doduše, osvajanjem trećeg mjesta u Antalyji izborili za dvoboj s Njemicama za ulazak u predvorje Svjetske skupine, ali smo u Rijeci poraženi s 1:3. 

Komentara 1

TR
Travno221
21:19 12.04.2023.

E, ako sad ne smijene Ivu Majoli onda ne znam kad će. Ona je čini se stvarno vječita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije