Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

I Smodlaka treći put

17.02.2002.
u 00:00

* Prvi put nagrađena je sedmorka godine - Goran Volarević, Ratko Štritof, Alen Bošković, Samir Barač, Elvis Fatović, Teo Đogaš i Mile Smodlaka

ZAGREB - Igoru Milanoviću, Perici Bukiću i Siniši Školnekoviću, koji su dosad po tri puta osvajali statuu "Vaterpolist", rad akademskog kipara Stipe Sikirice, od jučer se pridružio i Mile Smodlaka, vaterpolist Juga i hrvatske reprezentacije. Dogodilo se to na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Operi, u tradicionalnom, 14. izboru najboljeg hrvatskog vaterpolista, a Smodlaku je za najboljega izabrao žiri sastavljen od bivših vaterpolskih majstora, Luke Vezilića, Denija Lušića, Krešimira Rukavine, Ivice Dabrovića, Marinka Roje, Dalibora Radonića i Nikole Dapčića.

Nakon što je Slavica Šipicki, šefica Odjela promocije Večernjeg lista, otvorila svečanost, Ružica Cigler, glavna urednica Večernjeg lista u zanosnu je govoru dobro locirala što za mladu hrvatsku državu znači sport:

- Već pred liftom znala sam da ću se dobro osjećati u ovom visokom i snažnom društvu vaterpolista. Vrlo mi je drago što ste se okupili u ovolikom broju, to je samo dokaz da cijenite našu akciju i naš list. Hrvati su nedvojbeno sportska nacija, posljednji rezultat Janice Kostelić, ali i mnogi prije, to samo potvrđuju. Mislim da bi i političari morali biti zahvalniji na tome, da bi Vlada morala odvojiti više novca za sport, da bi se u Saboru trebali donositi zakoni koji će poticati razvoj sporta. Kad vi postižete uspjehe, sve je ostalo u drugom planu, nitko ne razgovara o Vladinim pregovorima s MMF-om, o gradnji autoceste...

Anton Filić, novinar sportske rubrike Večernjeg lista i već dugi niz godina voditelj izbora vaterpolista godine, priopćio je rezultate, a uime članova žirija nazočnima se obratio Dalibor Radonić:

- Ne bih puno duljio i obrazlagao, čestitam Mili Smodlaki, i želim mu da se sa svojim Jugom ponovo uspne na krov Europe te da sa suigračima u reprezentaciji nakon nekoliko godina donese i reprezentativno odličje.

Iz ruku glavne urednice Večernjeg lista Ružice Cigler, Mile Smodlaka primio je statuu "Vaterpolist" te skromno rekao:

- Zahvaljujem se žiriju, a posebno svojim suigračima u klubu i reprezentaciji, te trenerima Veselinu Đuhi i bivšem izborniku Nevenu Kovačeviću.

Prvi put nagrađena je, statuom "Novinski stup", radom zagrebačke akademske kiparice Marine Stoponje, i sedmorka godine. Alenu Boškoviću nagradu je predao Željko Popović, menadžer Ožujskog piva, pokrovitelja izbora. Elvisu Fatoviću nagradu je uručio Branko Karapandža, urednik sportske rubrike Večernjeg lista, Goranu Volareviću voditelj akcije Anton Filić, a Mili Smodlaki mlada novinarka Večernjakove sportske rubrike Edita Misirić. Uime Ratka Štritofa (ispričao se zbog bolesti) nagradu je primio Perica Bukić, direktor Mladosti. Teo Đogaš i Samir Barač nagradu će primiti naknadno. Na kraju, mikrofon je uzeo Perica Bukić:

- Čestitam laureatu i Jugu na sjajnoj godini, a uime Kluba hrvatskih olimpijaca i velike vaterpolske obitelji, s ovog mjesta čestitam Janici Kostelić na zlatnoj olimpijskoj medalji. Pobrinut ćemo se da je primjereno dočekamo.

I. Flak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije