Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGAL Scolari, koji je u srijedu proslavio 57. rođendan, uoči subote ima teškoća

I Simao Sambrosa otkazao

10.11.2005.
u 17:24

Luiz Felipe Scolari, koji je u srijedu proslavio 57. rođendan, koji mu je dan kasnije pred portugalskim novinarima čestitao i Zlatko Kranjčar, iste večeri u Lisabonu dočekao je svoje nogometaše. Nakon što za ovu akciju zbog ozljeda i umora nije pozvao Deca, Figa, Manichea, Nu?a Valentea i Vianu, u srijedu mu je nastup otkazao i nogometaš Benfice Simao Sambrosa, kojem Liverpool nudi 18 milijuna eura zbog ozljede mišića, no Scolari nije pozvao nikoga drugog. Svi ti izostanci mogli bi uvelike poremetiti Scolarijeve planove, a hrvatski Mourinho, kako Kranjčar zove svog pomoćnika Tomislava Ivkovića, misli da bi Brazilac na klupi Portugala mogao i odustati od svog sustava igre 4-2-3-1.

- Vjerojatnije je da će igrati s dvojicom napadača, mislim da će se postaviti u raspored 4-4-2. No, teško mi je to reći, pa ni Scolari to još ne zna. I Portugalci su se tek okupili i počeli vježbati. No, nedvojbeno nas čeka težak ispit, portugalski nogometaši su sjajni individualci, tehnički odlično obučeni i doista će to za nas biti prvoklasna provjera. Ivković iznimno cijeni portugalske nogometaše, nekako mu se najviše sviđa igrač Manchester Uniteda.

- Cristiano Ronaldo je odličan, igrač je velikih mogućnosti i bude li u subotu raspoložen, mogao bi povući našeg suparnika, mogao bi biti njegov najjači adut. Zanimljivo, bilo je moguće da se priključi mladoj reprezentaciji, koja u kvalifikacijama za EP igra sa Švicarskom. No, on je ipak predobar i vrlo brzo bit će prvo ime portugalske reprezentacije.

Svaka priča o portugalskom nogometu danas počinje i završava s kontroverznim Chelseinim trenerom Joseom Mourinhom. Naime, jučer su njegovi roditelji u njegovo ime primili posebnu nagradu - Portugalski orden za zasluge. Iako je vlasnik londonskoga kluba Roman Abramovič pripremio za Portugalca poseban zrakoplov, Mourinho nije napustio London, radi s igračima koji nisu na reprezentativnim popisima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije