Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englezi slave Škota

I premijer Cameron založio se da Murray dobije naslov viteza

'Tennis player Andy Murray of Britain holds the trophy under a statue of former British champion Fred Perry, at Wimbledon, southwest London July 8, 2013. Murray wiped out 77 years of pain when he beca
'CHRIS HELGREN'
08.07.2013.
u 20:31

Kladionice čak predviđaju da bi i sin vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, Williama i Kate, mogao dobiti ime Andy

Britanski mediji poklonili su iznimno veliku pozornost pobjedi Andyja Murraya u wimbledonskom finalu s Novakom Đokovićem. Svi ističu najvažniju činjenicu – da je Škot nakon 77 godina vratio krunu Britancima na njihovu najomiljenijem turniru.

The Sun je događaju posvetio nekoliko stranica pod upečatljivim naslovom \"Nakon 77 godina patnje, Andy Murray je ušao u povijest\". BBC na svom portalu ističe: \"U ozračju koje je podsjećalo na finale OI Murray je bio nošen podrškom većine od 15.000 navijača na središnjem terenu, tisuće su ga bodrile na obližnjem Henmanovu brežuljku, a milijuni diljem zemlje\".

Guardian piše da je Murray postao prvi Britanac koji je osvojio Wimbledon noseći kilt a Daily Telegraph navodi da je britanski tenis bio \"u kazni\" sve do trijumfa Murraya. \"Gledajući rezultat (6:4, 7:5, 6:4 - nap. a.) stječe se dojam da je to napravio vrlo lako, u tri seta, bez tie-breakova, Što može biti jednostavnije? No, oni koji su gledali meč vidjeli su razoran sraz živaca, vještine i tjelesne otpornosti\", dodaje se u tekstu.

Daily Mail je Murraya nazvao \"veličanstvenim\" i počastio ga naslovom viteza. \"On je to napravio. Veličanstveni Murray postao je prvi Britanac koji je osvojio Wimbledon nakon dugih 77 godina,\" piše taj list.

No, nisu samo mediji za to da se Murraya počasti naslovom viteza. Za to se založio i britanski premijer David Cameron, iako on nema utjecaja na taj kraljičin izbor.

– Iskreno, mislim da ne postoji osoba koja to više zaslužuje – istaknuo je Cameron.

Bivši nogometaš Gary Lineker nije skrivao ushićenje.

– Kakav borac! Kakav talent. Kakav čovjek. Kakav pobjednik!

Za kladionice je posve izvjesno da će Murray postati Sir Andy Murray, pa na tu okladu nude samo tečaj 2. Mnogo više (15 do 30) može se dobiti ako sin vojvode i vojvotkinje od Cambridgea dobije ime Andy. Kako sada stvari stoje, nije nemoguće.

>>Boycie iz Mućki tješio Đokovića: Podrška od mene i Marlene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije