Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urs Meier tvrdi

I njemački mediji napali Nijemca Starka: Na Mandži je bio čisti penal

mario mandzukic
PA/Pixsell
19.06.2012.
u 20:17

- Barem više neće biti kockastih tragova od bengalki na terenima - kažu Nijemci

Njemački mediji jedinstveni su u ocjeni da je njihov sudac Wolfgang Stark teško oštetio Hrvatsku kada u 27. minuti nije dosudio jedanaesterac zbog prekršaja Sergia Ramosa nad Marijem Mandžukićem. Već u izravnom televizijskom prijenosu na ZDF-u, kad se slika prekršaja ponavljala iz svih kuteva gledanja, njemački komentatori ustvrdili su da je sudac morao dosuditi najstrožu kaznu za Hrvatsku. Bivši švicarski sudac i ZDF-ov ekspert za suđenje Urs Meier, kojega pamtimo kao “zločinca” s utakmice Dinamo - Newcastle 1997., u poluvremenu je bio jasan:

- Ramos nije udario u loptu, već u Mandžukićevu nogu. Radilo se o čistom prekršaju koji se dogodio unutar šesnaesterca, bio je jasan Meier čije riječi prenosi i Focus Online.

Meier, doduše, opravdava bavarskog suca Starka riječima da je bio udaljen 30 metara te da mu je za prekršaj morao javiti pomoćnik iza gola Florien Meyer.

Sličnu ocjenu Ramosova prekršaja donose i svi njemački pisani mediji. Uz taj detalj Starku još zamjeraju previd pri prekršaju u zadnjim minutama utakmice nad Ćorlukom u španjolskom šesnaestercu. Poput izvjestitelja Die Welta, i ostali njemački mediji ističu da je Slaven Bilić svojom savršenijom i obrambeno lukavijom taktikom, koju je protiv Španjolaca najprije primijenila Italija, uništio “tika-taka” igru Španjolske. Španjolska je dominirala, ali bez prilika za gol, ističe u svom izvješću izvjestitelj Die Welta, slično kao i njegov kolega iz Frankfurter Allgemeine Zeitunga.

Berlinski Tageszeitung (TAZ) i Berliner Morgenpost su najkritičniji prema Wolfgangu Starku. Nije ni čudo jer bavarskog suca Berlinci krive i za nedavnu kaotičnu utakmicu doigravanja između Fortune iz Düsseldorfa i Herthe. Hertha je ispala iz prve lige a nogometaš Herte Levan Kobiašvilli kažnjen je zbog udaranja suca Starka nogom u leđa. Berlinski mediji Wolfgangu Starku sada nabrajaju sve: ne samo nedosuđene jedanaesterce za Hrvatsku već i druge propuste na utakmici. Tako mu se zamjera da nije prekinuo igru kada su iz bloka s hrvatskim navijačima na travnjak letjele bengalke. Pritom berlinski mediji ne propuštaju Starku spomenuti ni loše suđenje prve utakmice EP-a, između Poljske i Rusije. Zbog toga su ti listovi jedinstveni u zaključku da je Stark zbog svih svojih dosadašnjih propusta zaslužio kaznu koja, na žalost, neće biti od pomoći Bilićevoj momčadi.

Neki mediji Starkovo suđenje neizravno dovode u vezu s Platinijevim riječima o skandaloznom ponašanju dijela hrvatskih navijača.

Komentara 38

Avatar bok
bok
22:01 19.06.2012.

Je, danas su svi njemacki mediji izvestavali o gresci Sudca Starka. Ali sto je mozda isto tako vazno:Mladi Hrvati , bavite se sportom kojeg volite i trebamo vas i za budcnost za popunjavanje redova nasih nogometasa, rukometasa, skijasa, vaterpolista, kosarkasa,, taekvodasa....itd..itd..

DF
deutz fahr
22:06 19.06.2012.

e pa našem veeelikom prijatelju Platiniju, tj. Markovićevom, se nije svidjelo kako navija dio naših navijača, pa da nas ne bi još morao gledat i trpit, hajdete vi kući...a i pošteni talijani za svaki slučaj u zadnjim minutama zabili zaa 2:0... nebi li Hrvati izvukli bod...kao Trapatoni je htio pobjedu... ipak smo mi još mali za njih!!! I jako ih boli to da smo među 10 na Fifinoj ljestvici, pa ih treba odj...!!!

MA
matokan
21:30 19.06.2012.

Katastrofa od sudca.Dva cista jedanesterca kao suza ne vidijeti.Svjesno ili nesvjesno?,Rusenjem Mandzukica i povlacenjem Corluke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije