Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabranjeno sredstvo

I Messi je, baš kao i Mirko, uzimao hormon rasta i narastao 19 cm

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
14.11.2015.
u 12:40

Sportaši ga koriste za povećanje mišićne mase i smanjenje udjela masnog tkiva. Nekada se uzimao iz hipofize umrlih te se injektirao osobi koja je patila od njegova nedostatka.

Hormon rasta, kojeg je koristio Cro Cop, na listi je zabranjenih sredstava u sportu. Za korištenje hormona rasta, ali samo iz medicinski opravdanih razloga, važno je tražiti terapijsko izuzeće kako sportaš ne bi riskirao pozitivan dopinški nalaz. 

Sportaši ga koriste za povećanje mišićne mase i smanjenje udjela masnog tkiva. Nekada se uzimao iz hipofize umrlih te se injektirao osobi koja je patila od njegova nedostatka. Danas se lagano nabavlja, i to u obliku tableta i sprejeva. Lionel Messi je kao dijete od 14 godina uz pomoć terapije tim hormonom narastao 19 cm.

>>Spartanac koji je uspio zadiviti kamikaze, a u Hrvatskoj nema ni potvrdu da je sportaš!

>>Doping-afera je najteži Mirkov nokaut i nikakve prethodne zasluge ne mogu je oprati

Komentara 3

DO
DolceVita
14:28 14.11.2015.

Ja sam sa14 godina vec imao 19 cm....:)

Avatar lvan12
lvan12
13:07 14.11.2015.

Ja sam od 14-te godine narastao 20-tak cm... baš kao i svako drugo dijete koje se razvija i raste u pubertetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije