Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKIN LANDEKA

''I male sredine mogu dati velikane poput Luke Modrića''

Davor Landeka
VL
02.06.2010.
u 18:18

- Odavno nisam doživio ljepši događaj kao u nedjelju kada su mladi košarkaši postali prvaci BiH - ističe Davor.

Kada prestane natjecanje u HNL-u, nogometaš NK Rijeka Davor Landeka pohiti u svoj dragi kraj – rodnu Rastovaču, Posušje, ali i Široki, Mostar. Susreli smo ga nakon treninga i razgovarali o sportu, planovima, prijatelju Luki Modriću, nogometu u Hrvatskoj i BiH, Svjetskom prvenstvu.

I u stanci trenira

- Ovdje sam do 14. lipnja i prelijepo mi je u dragoj Hercegovini. Malo sam trenirao ovdje u Posušju, Širokom i Mostaru. Nadam se dobrom pripremama i boljem plasmanu Rijeke nego u već prošloj sezoni. Moramo biti u gornjem domu jer je deveta pozicija neuspjeh. Na Kantridi ostajem do idućeg ljeta, a poslije - vidjet ćemo.

Tvoj prijatelj Luka Modrić je velika nogometna zvijezda, igrač kojega svi cijene i na travnjaku i u običnom životu i nakon rekordno jakog novčanog ugovora.

- Luka je potpisao najdeblji ugovor od svih nogometaša RH. Čuo sam se s njim i rekao mi je kako je presretan zbog ugovora, braka i uspona u nogometu. No, Luka je velik čovjek pa je ostao isti nakon svega, jednostavan i skroman. Novac i slava ga nisu promijenili. On je uzor svim mladim sportašima.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije na SP-u. Zašto?

- Svi smo vjerovali da će se plasirati i biti u eliti. No, poklopile su se neke slabosti i loši rezultati, primjerice, protiv Ukrajine koji su nam bili izravni konkurenti. Doduše, bilo je poteškoća pri izboru najboljeg sastava. I na ovom SP-u u Brazilu vidim favorita, potom Španjolsku, Argentinu, Englesku..

Pružiti priliku mladima

U BiH je nogometna stanka. Željo je prvak, a Široki i Zrinjski su odradili planirano. Posušje je bez prvog sastava ali rade mladi.

- Svi se sjećamo vremena kada je u Posušju na Mokrom docu nogomet cvjetao. To je sada nepovratna prošlost. Stvar se okreće, ali valja spomenuti uspjehe mladih posuških nogometnih nada. Treba raditi i raditi te stvoriti uvjete za napredak. Rad, natjecanja i želja za uspjehom donijet će rezultate i u drugim sportovima - kazao je Landeka koji je uživo pratio i finale košarkaškog juniorskog prvenstva BiH.

- Dvorana puna, momci zagrijani, navijači puni želje za uspjehom. Sve je odisalo sportskim tonovima i srce mi još jako tuče. Ovo je istinski sportski događaj za malo Posušje. Mladim momcima i stručnjacima treba pružiti veću potpore za nastavak ovako značajnih uspjeha - kazao je Davor i krenuo na još jedan nogometni trening.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:46 03.06.2010.

Zlovenac,ako misliš da si u pravu navedi imena tih igrača pa će ti biti sve jasno.Pogledaj kako se zovu \"Zlovenci\"u vašoj repki.Sve sami\" Zlovenci\"(Mujo,Haso,Đorđe i Milovan)Ja sem Zlovenac a kličem se Mujo!

OB
-obrisani-
16:59 03.06.2010.

Pa sada tek vidim da za Hrvatsku ne igraju samo Brazilci, Njemci, Australci i Švicarci nego ima i mnogo Bosanaca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije